Sprint naar content

Michelle over Bedrijfsmanagement MKB

"Ik ben Michelle de Vos, 22 jaar jong en ik studeer aan de afstudeerrichting Bedrijfsmanagement MKB (BMKB). Op dit moment zit ik in leerjaar drie en loop ik stage. Ik woon in Maarheeze, nog thuis bij mijn ouders en mijn tweelingzus. Ik vind het vooral fijn om leuke dingen te doen met vriendinnen, bijvoorbeeld wijntjes drinken op het terras is altijd goed.

Ik heb drie jaar geleden gekozen voor BMKB omdat ik eigenlijk niet heel goed wist wat ik wilde. BMKB is ontzettend breed, er zijn vier aspecten waarin je les krijgt. Je wordt geen expert in één van deze gebieden, maar getraind voor alle vier de aspecten. Ook leer je over HRM (Human Resource Management), dit spreekt mij erg aan.

Over de leraren, met wie ik samen heb gewerkt of waarvan ik les heb gehad, ben ik erg te spreken.”

Ik heb het eerste jaar als pittig ervaren. Ik heb eerst mavo gedaan, daarna mbo-niveau vier en toen startte ik op het hbo. Ik vond het lastig omdat ik nog nooit echt het leren ervaren had en dit ineens (zelfstandig) moest toepassen. Het voordeel, maar ook meteen het nadeel aan deze opleiding is dat je een verplichting hebt om 60 van de 60 studiepunten te behalen om door te mogen naar leerjaar 2. Het is fijn omdat je met een schone lei begint, maar ook (voor mij) stressvol omdat je geen missers mag maken aan het einde.

Over de leraren, met wie ik samen heb gewerkt of waarvan ik les heb gehad, ben ik erg te spreken. Ze behandelen mij echt als een persoon en niet als een nummer. Ik kan in elk leerjaar weer mailen met vragen en ook fysiek kun je altijd bij ze terecht als je wat nodig hebt. 

“BMKB is heel praktijkgericht, je leert het echte bedrijfsleven kennen en niet alleen fictieve casussen.”

Het allerleukste aan BMKB vind ik de diversiteit in vakken, maar ook in mensen. Je kunt zo ontzettend veel met deze opleiding, dat ik er nog keuzestress aan over houd ;).

Wat ik ook heel leuk vind is het bezoeken van bedrijven. BMKB is heel praktijkgericht, je leert het echte bedrijfsleven kennen en niet alleen fictieve casussen. Het lastigste vind ik het logistiek/technische deel, vooral het leren hiervoor vind ik lastig omdat dit mij minder ligt.

Op dit moment heb ik mijn stage afgerond en dit is een project waar ik trots op ben. Ik heb voor TOPS Luchtfilters B.V. een strategisch marketingplan mogen schrijven. Na twee jaar op school, ga je toch echt de praktijk in.

Ik zou jullie als studiekiezers mee willen geven om je echt goed te oriënteren en ondanks Corona online mee te kijken met opleidingen en vragen te stellen aan leerlingen of leraren."

 

Bekijk hier de mogelijkheden voor oriëntatie.

Sfeerafbeelding Fontys

Naam: Michelle de Vos

Opleiding: Technische Bedrijfskunde - Bedrijfsmanagement MKB

Locatie: Eindhoven

Meer over deze opleiding