Sprint naar content

Juul over Bedrijfsmanagement MKB

"Dankzij deze opleiding snap je hoe een bedrijf in elkaar steekt. Daarnaast leer je hoe je een professional in het werkveld wordt. Met behulp van de vaardighedenlijn leer je ook andere zaken die met het bedrijfsleven te maken hebben. Zo zou ik de opleiding Technische Bedrijfskunde – Bedrijfsmanagement MKB samenvatten.

Mijn naam is Juul Bongers, ik ben 18 jaar en ik woon in Langeboom. Voor mijn Hbo-opleiding heb ik op de havo gezeten. Ik zit momenteel in het eerste jaar van de opleiding.

Tijdens een open dag heb ik kennis gemaakt met de opleiding Technische Bedrijfskunde – Bedrijfsmanagement MKB. Ik heb vooraf vooral gekeken naar scholen die bij mij in de buurt zitten. Vervolgens heb ik een kijkje genomen op de website en me ingeschreven voor verschillende open dagen.

Tijdens mijn oriëntatie naar een opleiding heb ik ook naar de opleiding Ondernemerschap en Retail gekeken. Uiteindelijk ging mijn voorkeur toch naar Bedrijfsmanagement MKB, omdat je hier kennis maakt met het volledige bedrijfsleven. Ik vind dit belangrijk omdat je als ondernemer binnen het MKB van alle onderdelen kennis moet hebben.

Ondernemerschap is iets wat mij altijd al heeft aangetrokken. Zelf ben ik hier ook altijd mee bezig. Zo handel ik regelmatig in sneakers zoals Jordans en Yeezys en ik handel in Crypto.

Tijdens deze opleiding kan ik straks kiezen voor de minor Ondernemerschap, wat er mede voor heeft gezorgd dat ik deze studierichting heb gekozen.

Mijn verwachting voordat ik begon aan deze opleiding was dat ik een goed inzicht zou krijgen over hoe een bedrijf eruitziet, hoe het in z’n werk gaat en wat er allemaal bij komt kijken. Mijn verwachtingen komen tot nu toe zeker overeen met de werkelijkheid. Ik heb natuurlijk nog niet alles kunnen zien, omdat ik een eerstejaarsstudent ben. Tot nu toe ben ik erg tevreden met de keuze die ik heb gemaakt. Naast de inhoud van de studie hoopte ik ook dat ik met mijn medestudenten goed zou kunnen opschieten. Ook dit is uitgekomen! Mijn medestudenten hebben dezelfde manier van denken, doen en ondernemen en we zitten echt op één lijn.

De projecten en het presenteren vind ik het leukst aan de opleiding. Sommige vakken trekken mij minder aan. Maar dat hoort er ook bij

Soms ervaar ik dat de opdrachten of presentaties voor mij niet in 1 keer duidelijk zijn. Door vragen te stellen, door te vragen en te luisteren wordt het gelukkig vanzelf duidelijk. Dit is iets wat je zelf moet doen. Durf dus ook echt vragen te stellen!

De docenten zijn leuk en sociaal en je kunt er een goed gesprek mee voeren. Daarnaast zijn ze allemaal bereid om je te helpen.

De meeste docenten hebben zelf ook in het bedrijfsleven gezeten. Dit vind ik leuk, omdat je zo mensen uit het vak als docent hebt. Het zijn mensen met passie voor het vak die ons echt iets leren en het beste voorhebben met de studenten.

Na mijn studie wil ik gaan werken om ervaring op te doen. Het liefst wil ik dan een managersfunctie bekleden binnen een marketing of logistieke afdeling. Daarnaast wil ik uiteindelijk een eigen onderneming starten.

Als tip geef ik mee aan de startende student van de opleiding Bedrijfsmanagement MKB: Ga naar de lessen en doe goed mee. Tijdens de lessen krijg je meer informatie dan dat je thuis alleen de PowerPoint slides doorneemt. De tijd die ik op school doorbreng probeer ik zoveel mogelijk te besteden aan schoolwerk, want dan hoeft ik dat thuis niet meer te doen!"

Sfeerafbeelding Fontys

Naam: Juul Bongers

Opleiding: Technische Bedrijfskunde - Bedrijfsmanagement MKB

Locatie: Eindhoven

Meer over deze opleiding