Sprint naar content

Toelatingseisen

 

Toelatingseisen

 • Cultuur & Maatschappij
 • Economie & Maatschappij
 • Natuur & Gezondheid
 • Natuur & Techniek
 • Cultuur & Maatschappij
 • Economie & Maatschappij
 • Natuur & Gezondheid
 • Natuur & Techniek
 • Met een mbo-diploma (niveau 4) word je toegelaten tot deze hbo-opleiding.
  Let wel op onderstaande aanvullende toelatingseisen.

Buitenlands diploma
Heb je een buitenlands diploma? Dan moet deze aan de Nederlandse normen voldoen. Wanneer je wordt toegelaten, vragen we gewaarmerkte kopieën van je diploma en cijferlijst op, zodat wij het diploma kunnen laten waarderen. Wil je dit eerder laten doen, neem dan contact met ons op. Daarnaast heb je voldoende kennis van de Nederlandse taal nodig. Hiervoor vragen we om een bewijs van NT2 Programma II. Heb je een Belgisch diploma (Vlaams), dan voldoe je automatisch aan de taaleis.

Niet de juiste vooropleiding?
Heb je niet de juiste vooropleiding en ben je 21 jaar of ouder, dan is het mogelijk om een 21+ toelatingsonderzoek te doen. Deze leeftijdsgrens (21+) geldt voor Art, Communication and Design en de Educatieopleidingen. Voor de overige (Performing) opleidingen geldt dat je het 21+ toelatingsonderzoek mag doen als je 17 jaar of ouder bent op het moment dat de opleiding start.
Uiteraard moet je daarnaast nog toelatingsexamen/auditie doen.

Aanvullende toelatingseisen
Voor de Rockacademie gelden aanvullende toelatingseisen. Deze toelatingseisen houden in dat je deelneemt aan de auditie bestaande uit een voorselectie en een toelatingsexamen. Het resultaat van de voorselectie bepaalt of je wordt uitgenodigd voor het toelatingsexamen en het toelatingsexamen bepaalt of je wordt toegelaten tot de opleiding.

Houd rekening met de deadlines. De uiterste datum om je in te schrijven in studielink is 29 januari 2024. (Studielink gaat 1 oktober 2023 open)

Auditie studiejaar 2024-2025

Ben je aangemeld in Studielink dan krijg je vanaf 1 december 2023, binnen 2 werkdagen een mail van de studentenadministratie (faa-admission@fontys.nl) met daarin een link naar je persoonlijke dossier in PortalPlus. (controleer indien nodig je SPAM). Zie "Aanmelden" voor meer informatie over de 2 stappen van de juiste procedure.

Deadline inzending auditieformulier


Het inleveren van je auditiemateriaal in je persoonlijke dossier kan vanaf 1 december 2023 zodra je de link van onze studenten administratie hebt ontvangen.

 • Vul je persoonlijke dossier zorgvuldig in, inclusief je thuisopdrachten (Demo - beeld en/of geluids materiaal). Zodra je alles hebt ingeleverd doe je officieel mee aan de audities. Voorbeeld van de vragen
 • De deadline voor het inleveren van je auditiemateriaal is 1 februari 2024. Uploads na 1 februari nemen wij niet meer in behandeling. De inschrijvingen zijn dan gesloten, wij maken hierop geen uitzondering. Wacht dus niet tot het allerlaatste moment.

Verloop van de audities

1. Voorselectie:

Vanaf 2 februari gaat de auditiecommissie je materiaal bekijken en een selectie maken.

 • Ben je niet door dan ontvang je hierover bericht en sluiten we hiermee je auditie voor 2024 af
 • Ben je door dan ontvang je uiterlijk 19 maart 2024 een uitnodiging voor het toelatingsexamen.
2. Toelatingsexamen

Het toelatingsexamen vindt plaats in april. Van dinsdag 16 tot en met vrijdag 19 april en van maandag 22 tot en met donderdag 25 april 2024. Houd deze dagen alvast vrij in je agenda, je wordt op een van deze dagen uitgenodigd.

Doen je bandleden ook auditie? Dan moet iedereen zijn eigen aanmelding verzenden. Vermeld in het aanmeldingsformulier dat je met meerdere personen uit één band auditie doet. Alle bandleden moeten aangeven of ze wel (of juist niet) een gelijktijdige auditie willen doen en met wie (naam en discipline (skill) ). Dit in verband met de planning van de audities.

De uitslag voor het toelatingsexamen volgt in de 2de week van mei 2024.

 • Ben je niet door dan ontvang je hierover bericht met feedback en sluiten we hiermee je auditie voor 2024 af
 • Voor vocalisten is een stemtest onderdeel van de toelatingsprocedure. Deze stemtest zal plaatsvinden op 5 juni 2024.
 • Ben je door dan ben je toegelaten en word je meegenomen in de verdere administratieve afhandeling van je inschrijving.

Info over auditie doen

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.