Sprint naar content

Laurens van der Velden

“Ik heb persoonlijk ervaren hoe waardevol het is om met mensen te werken en iets voor hen te betekenen.”

“Op mijn 16e startte ik mijn loopbaan in de techniek, waar ik mijzelf met veel plezier ontwikkelde tot fijnmechanisch instrumentenmaker. In 2014 kwam helaas een abrupt einde aan deze fijne baan, toen ik als gevolg van een operatie aan een oude sportblessure in mijn knie zenuwschade opliep. Tijdens de vijf maanden dat ik hiervoor in behandeling was in een revalidatiecentrum, heb ik ervaren hoe ontzettend waardevol het is om met mensen te werken en iets voor iemand te kunnen betekenen.

Techniek en mensen combineren

Tijdens mijn zoektocht naar een nieuwe baan of opleiding kwam ik via internet bij de opleiding Mens en Techniek – Orthopedische (schoen)Technologie van Fontys terecht.  Dit sprak me meteen aan, omdat je techniek combineert met het werken met mensen en leert om iets te maken wat er echt toe doet. Die combinatie heeft mij uiteindelijk overgehaald om voor deze opleiding te kiezen.

Sociaal contact met cliënten en andere specialisten

Je krijgt hier behoorlijk wat theoretische kennis. Dit is ook echt nodig om de praktijkopdrachten in de nieuwe praktijkruimtes goed uit te voeren. Daarnaast is een groot deel van de opleiding gebaseerd op het sociale contact met cliënten en andere specialisten. Dat is natuurlijk erg belangrijk voor onze loopbaan in de toekomst , maar het biedt je ook voordelen in het dagelijkse leven dat je nu leidt.

Van VMBO kader, via MBO naar HBO

Voordat ik hier ging studeren deed ik eerst VMBO kader. Daarna volgde ik jaren lang diverse MBO opleidingen. Vanwege het niveauverschil MBO/HBO was ik niet zeker of het wel ging lukken met de vakken. Daarom heb ik voor mijn eerste toetsen alles op alles gezet om te kijken of ik het niveau aan zou kunnen. Dit pakte zo goed uit dat ik een 9.1 haalde voor mijn anatomie toets!

Toekomstplannen

In de toekomst -  dus na mijn afstuderen - ga ik mezelf meer richten op nieuwe technologieën in de Orthopedische Technologie. Ik vind het erg leuk om te werken met moderne technieken, zoals 3d printing, 3d scanning, en CAD/CAM technieken."

Laurens van der Velden

PS. Heb je een vraag? Mail mij gerust, ik help je graag.

Tip van Laurens:  Het is een vrij specifieke opleiding dus probeer ervoor te zorgen dat je zeker bent dat Orthopedische (schoen)Technologie hetgeen is wat je later wil gaan doen. En als je er voor kiest,  ga er dan 100% voor! Tip van Laurens: Het is een vrij specifieke opleiding dus probeer ervoor te zorgen dat je zeker bent dat Orthopedische (schoen)Technologie hetgeen is wat je later wil gaan doen. En als je er voor kiest, ga er dan 100% voor!
"Het is vooral een kwestie van motivatie, goed plannen, op tijd beginnen en blijven herhalen, dan denk ik dat iedereen het zou kunnen," aldus Laurens.