Sprint naar content

Fleur over de opleiding Logopedie

Ervaringsverhaal vierdejaars studente Fleur Zandvliet


Mijn naam is Fleur Zandvliet en ik ben vierdejaars logopediestudente bij Fontys Paramedisch. Toen ik nog op de middelbare school zat, vroegen mensen wel eens: “waarom zou je geen pabo gaan studeren?”. Mijn antwoord daarop was dat ik wel met kinderen wilde werken, maar ze graag als individu zou willen behandelen in plaats van in een groep. Dit zou onbegonnen werk zijn wanneer ik elke dag voor een groep van 30 kinderen zou staan.


Toen ik de opleiding Logopedie had gevonden en een meeloopdag had gedaan, was ik meteen verkocht en gedurende de opleiding is mijn enthousiasme voor het werken met kinderen steeds groter geworden, dankzij mijn stages in het speciaal onderwijs en de kinderrevalidatie. Ook heb ik grote interesse in ondersteunde communicatie gekregen. Met name spraakcomputers vind ik geweldig, omdat iemand die om wat voor reden dan ook niet kan spreken, hiermee wel kan communiceren. Ik hoop hiermee dan ook na mijn opleiding mee te blijven werken.


Mijn tips voor mensen die (misschien) de opleiding Logopedie willen gaan volgen zijn: loop een dagje mee met een student en ga vooral eens bij een open dag kijken. Vraag iedereen de oren van het hoofd om erachter te komen of het iets voor jou is!

Fleur Zandvliet

Sfeerafbeelding Fontys