Sprint naar content

Belle Jacobs

Belle Jacobs, tweedejaars student logopedie


Waarom logopedie?

De reden dat ik voor de opleiding logopedie gekozen heb, is omdat het vakgebied zo breed is.  Ik heb me altijd ge├»nteresseerd in veel onderwerpen; onder andere taal, zang, communicatie(problemen), en 1-op-1 zorg. Bij logopedie word ik breed opgeleid , hoef ik dus niet te kiezen en kan ik met mensen van 0 tot 100 jaar werken later!

Wel kan je specialiseren in een bepaalde richting of doelgroep, als dit is wat je echt ligt. Bijvoorbeeld met je stages, je minor, cursussen en projecten.

Maar voor mij liggen de voordelen juist in het feit dat je van de vakken gehoor, slik, stem, spraak en taal een goede basis legt en overal inzetbaar bent later. Mijn stage in jaar 1 heb ik bij een zorggroep gelopen, en dit jaar ga ik stagelopen in een vrijgevestigde praktijk. Zo hoop ik met steeds meer doelgroepen ervaring op te doen!


De opleiding in Eindhoven

Een groot voordeel van de opleiding in Eindhoven vind ik de kleinschaligheid. Je kent de docenten, en de docenten kennen jou. Zo is het lijntje altijd kort en word je altijd goed geholpen. De docenten zien je echt als toekomstige collega, en samen zorg je voor de kwaliteit van de opleiding.

Ook is er contact met medestudenten (ook uit andere jaren), en dit komt vaak van pas. De studie vergt best wat studeren, werken aan groepsopdrachten, en nieuwe vaardigheden opdoen. Dit leer je goed door samen te werken, en elkaar te helpen! Een voorbeeld hiervan is dat je in het 1e jaar begeleid wordt door 2e-jaarsstudenten.

Hoewel er natuurlijk tentamens, projecten en deadlines zijn die gehaald moeten worden, is de opleiding ook erg leuk. Je oefent vaardigheden meteen met je klasgenoten, maakt leuke projecten, en maakt samen fouten om daar weer van te leren. Dit laatste zorgt vaak voor leuke situaties in de klas, bijvoorbeeld in rollenspel en met onderzoeken die bij elkaar afgenomen worden.

Dit maakt het voor mij allemaal waard. Dus mijn tip is om het brede vakgebied je te laten motiveren! :-)

Belle Jacobs

Sfeerafbeelding Fontys