Sprint naar content

Toelating en inschrijving

 

Veelgestelde vragen

  De toelatingseisen voor de opleiding journalistiek staan op onze website: toelatingseisen opleiding Journalistiek.

  Nee, er is geen Numerus Fixus (loting) voor de opleiding Journalistiek. Iedereen die zich aanmeldt en voldoet aan de toelatingseisen wordt toegelaten.
  Er is geen toelatingstoets. Na aanmelding bij Studielink ontvang je een uitnodiging om deel te nemen aan de Studiekeuzecheck. Deze bestaat uit een korte online vragenlijst en een check-in gesprek. Je krijgt een persoonlijk studieadvies. Dit advies is niet bindend.
  Indien jouw vooropleiding onvoldoende is om toegelaten te worden tot het HBO en je bent 21 jaar of ouder bij de start van de Fontys-opleiding, kun je je aanmelden voor het 21+ toelatingsonderzoek.
  Nee, er zijn geen eisen aan het vakkenpakket of profiel.
  Ja, elk mbo-diploma niveau 4 geeft toelating tot de opleiding journalistiek.
  De opleiding journalistiek wordt alleen in voltijd aangeboden.
  Nee, de opleiding is alleen in het Nederlands. Taalbeheersing Engels komst wel terug in het onderwijs.
  Dat zou kunnen. Dit moet je bespreken met je studieloopbaanbegeleider en dan kun je een verzoek tot vrijstelling indienen bij de examencommissie.
  Heb je de propedeuse van de opleiding Journalistiek (34686) behaald bij Hogeschool Utrecht, Hogeschool Windesheim Zwolle, Hogeschool Fontys Tilburg of Christelijke Hogeschool Ede, dan ben je toelaatbaar tot de hoofdfase Journalistiek van alle hiervoor genoemde instellingen.