Sprint naar content

Begeleiding

 

Veelgestelde vragen

Ja, je hebt een mentor. In principe gaat die met je mee gedurende je gehele schoolloopbaan. Bij je mentor kun je terecht voor allerlei zaken rondom de voortgang van je studie en je persoonlijk welzijn.

Je hebt een mentor en kunt altijd bij een vakdocent terecht als je iets moeilijk vindt of om extra uitleg of oefeningen vragen. ,

Voor extra ondersteuing en ontwikkeling is er Student+, een dienst naast de hulp die je krijgt van je mentor. Hieronder vallen gesprekken met een studentondersteuner en groepstrainingen rondom persoonlijke ontwikkeling.

Dat is mogelijk. Je kunt dyslectisch zijn en gewoon een studie journalistiek doen. Het zal je wel veel meer tijd kosten om zo foutloos mogelijk de zaak rond te krijgen.

Er is een dyslexie-regeling. Met een officiƫle dyslexie-verklaring kun bij de examencommissie terecht die voorzieningen kan treffen.

Misschien geen groot probleem, maar een journalist moet wel getallen en cijfers kunnen interpreteren. Ook dat komt al terug in het eerste jaar. Je moet wel laten zien dat je dat kunt. Het zal je wellicht wat meer tijd kosten.
Kijk dan wat de mogelijkheden zijn binnen Fontys op de website 'Studeren en begeleiding'.