Sprint naar content

Sneakpreview studieweek

Sfeerafbeelding Fontys

Ervaar hoe het is om Software Engineering en Business Informatics te studeren bij Fontys

Deze weekkalender geeft je inzicht in het studentenleven, ons projectgebaseerde programma en hoe we je voorbereiden op je professionele carrière. Je kunt door de week scrollen en een voorproefje krijgen van hoe het is om Software Engineering en Business Informatics te studeren. U kunt dit doen door de presentaties van het programma, de mini-lezing, video-opdrachten etc. te bekijken.

Een typische student Software Engineering en Business Informatics:

  • is gedetailleerd en heeft een analytische manier van denken
  • is in staat om op een creatieve manier problemen op te lossen (out-of-the-box denken!)
  • werkt graag in teams

Ben je er (bijna) van overtuigd dat dit het programma van je keuze wordt? Neem contact met ons op, wij kunnen u ondersteunen bij het maken van de juiste beslissing en u helpen bij de inschrijving.

04
Ma sept
05
Di sept
06
Wo sept
07
Do sept
08
Vr sept
03
Ma sept

08:30

Student Jean-Paul deelt zijn ervaringen

08:30

Bekijk de Software Engineering & Business Informatics opleiding door de ogen van Jean-Paul, een van de huidige studenten bij Fontys Venlo! Wat houdt de informatica opleiding in? En wat kunnen nieuwe studenten verwachten?

2 minuten
Sfeerafbeelding Fontys

10:30

Opdracht

10:30

Een project in de juiste volgorde uitvoeren is erg belangrijk bij de opleiding Software Engineering en Business Informatics. Om je hierop voor te bereiden kun je de korte opdracht nemen waarbij je de verschillende design onderdelen in de juiste volgorde moet zetten.

10 minuten

Life Long Learning

16:30

Escape-room met klasgenoten

16:30

Na onze dag bij Fontys Venlo is het tijd om mijn klasgenoten wat beter te leren kennen door samen naar een escape room te gaan.

04
Di sept

08:45

Word studenten buddy

09:30

Waar of niet waar?

09:30

Weet jij of de stellingen over de opleiding Informatica waar of niet waar zijn? Beantwoord ze en leer de opleiding nog beter kennen!

5 minuten

13:00

Kom meer te weten over onze opleidingsprojecten.

13:00

Duurzaamheid en bijdragen aan een betere wereld zijn een belangrijk projectonderdeel binnen de opleiding Software Engineering & Business Informatics. Leer meer over een van onze projecten door de video te bekijken.

1 minuten

15:00

Groepswerk

21:00

Een feestje bij de studentenvereniging

21:00

Borrel met je medestudenten in het centrum van Venlo. DaVince, een van de studentenverenigingen van Fontys Venlo, organiseert het hele jaar door vele feesten.

05
Wo sept

08:30

Mini-college – de ‘basics’ van programmeren

08:30

Deze video is gemaakt met Scratch. Er zijn tal van andere voorbeelden beschikbaar voor klokken. U kunt nu proberen een digitale of analoge klok te maken met wijzerplaten of grote digitale cijfers.

7 minuten

10:00

Zelfstudie

13:30

Creëer je eigen applicatie met Scratch

13:30

Scratch is ontwikkeld door het MIT (Massachusetts Institute of Technology) in de VS. In deze tool kun je eenvoudige (maar ook complexe) applicaties maken. Met een interface voor slepen en neerzetten kunt u applicaties maken zonder dat u kennis van programmeertalen nodig heeft. Alle objectgeoriënteerde (OO) concepten zijn beschikbaar in de tool, maar worden gemakkelijk gemaakt voor de gebruiker. Ook verbindingen met hardware kunnen gemaakt worden, zoals een robot of een internetapparaat (Internet of Things)
Button: Probeer Scratch uit!

12 minuten

14:30

Vervolgopdracht: wat gaat er mis in Scratch?

14:30

Een van onze studenten heeft geprogrammeerd met Scratch. Er gaat echter iets mis. Zie jij wat er aan de hand is?

5 minuten

17:00

Career Day


06
Do sept

09:15

Leer onze campus kennen

09:15

Via onze 360° tour kun jij de Fontys Venlo campus beter leren kennen: navigeer door het gebouw, bekijk video's en leer onze opleidingen beter kennen.

5 minuten

Studentenleven

13:00

Stage lopen

13:00

Wist je dat je tijdens je opleiding twee stages moet lopen? Akuffo Kelvin is een huidige derdejaars student Software Engineering en Business Informatics bij Fontys Venlo. In deze video deelt hij zijn programma- en stage-ervaringen.

4 minuten

15:00

Afspraak met mijn studentencoach

07
Vr sept

10:00

Een presentatie voorbereiden

12:00

Fontys Venlo vlogs

12:00

Leer Fontys Venlo alvast wat beter kennen door onze studenten vlogs te bekijken!

5 minuten

16:30

Het centrum van Venlo verkennen

Stel je vraag aan onze student sanne: