Sprint naar content

Sloop gebouw R1

Op 21 april 2020 startte de sloop van onderwijsgebouw R1 op campus Rachelsmolen in Eindhoven. Een belangrijk moment in  de voortgang van het grootschalige huisvestingsprogramma van Fontys in Eindhoven. Gebouw R1 maakt namelijk plaats voor de nieuwe  leer- en werkomgeving van vijf opleidingsinstituten (o.a. Paramedisch, Mens en Gezondheid en Kind en Educatie). In de zomer van 2023 verhuizen zij van de TU/e-campus en de locatie aan de Theodoor Fliednerstraat naar campus Rachelsmolen.

Lees wat de gevolgen zijn voor de bereikbaarheid van de campus vanaf 15 maart 2021.

Fontys ontwikkelt en bouwt door

Door de maatregelen rondom COVID-19 vinden het onderwijs en onderzoek van Fontys thuis en online plaats. De focus van Fontys ligt primair op het helpen indammen van het virus en het verzorgen  van onderwijs op afstand. Ondanks deze maatregelen kan de uitvoering van de projecten uit het huisvestingsprogramma doorgaan, uiteraard met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM. Fontys is blij dat deze projecten volgens planning worden uitgevoerd.

Circulair ontmantelen en slopen

Fontys heeft circulair sloopbedrijf RGS uit Rijssen opdracht gegeven om het gebouw eerst circulair te ontmantelen en daarna machinaal te slopen. Het circulair ontmantelen houdt in dat zoveel mogelijk materialen uit het gebouw een tweede leven krijgen, zowel binnen als buiten Fontys. Fontys heeft duurzaamheid en circulariteit hoog in het vaandel staan.

Fontys bouwt aan de toekomst

Om studenten, medewerkers én bezoekers een inspirerende en prettige leer- en werkomgeving te bieden, voert  Fontys tot 2024 een grootschalig huisvestingsprogramma uit onder de noemer ‘Fontys bouwt aan jouw toekomst’. Het doel is in Eindhoven een omgeving te creëren waar mensen zich thuis voelen, graag verblijven en anderen kunnen ontmoeten. Van campus Rachelsmolen maakt Fontys de komende jaren nóg meer zo’n omgeving.

Sloop deel 1 Fontys gebouw R1. Op naar de volgende fase van het Huisvestingsprogramma in Eindhoven!

Kijk mee hoe de sloop van het eerste deel van gebouw R1 is verlopen. Een belangrijk moment in het grootschalige huisvestingsprogramma van Fontys.

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

De circulaire ontmanteling van gebouw R1

Fontys sloopt gebouw R1 op campus Rachelsmolen circulair.

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

Placeholder for Fontys video
Een bijzonder moment dat de voortgang van ons huisvestingsprogramma markeert.
Hans Nederlof, College van Bestuur

Sfeerafbeelding Fontys

Sfeerafbeelding Fontys

Sfeerafbeelding Fontys

Sfeerafbeelding Fontys