Sprint naar content

Fontys for society event | Sustainable 2024

In een tijd waarin we streven naar een duurzame, inclusieve en bloeiende samenleving, willen we samen bouwen aan een talentgericht, onderzoekend en flexibel Fontys. Het is onze gezamenlijke missie om de wereld om ons heen positief te beïnvloeden en bij te dragen aan een betere toekomst. Het Fontys for Society event verbindt en vermaakt, maakt impact, ontwikkelt en leert. Van elkaar, met elkaar. We heten je van harte welkom op vrijdag 13 september 2024 bij het event voor en door Fontys.

Fontys for a sustainable society

Fontys heeft in 2018 het SDG Charter ondertekend en onderschrijft daarmee het belang van het integreren van duurzaamheid in het onderwijs, onderzoek en bedrijfsvoering. Wij willen onze studenten namelijk voorbereiden op hun rol in de maatschappij, waar mensen voor nodig zijn die de duurzaamheid van onze economie en daarmee de toekomst van onze planeet voorop stellen! Sustainablitity is het thema van het eerste Fontys for society event in 2024.

Focus en trots

Vanuit een gezamenlijke focus en trots organiseren we vanaf 2024 jaarlijks het Fontys for society event vóór en dóór Fontys. Een keer per jaar komt onze Fontys community van studenten, medewerkers en werkveldpartners bij elkaar en laten we zien hoe onderwijs en onderzoek van Fontys bijdraagt aan een duurzame, vitale en inclusieve samenleving.

Een podium waar Fontys for society en samenwerkingsinitiatieven bij elkaar komen en een showcase vormen voor alle mooie opbrengsten van onderwijs en onderzoek met maatschappelijke impact. Studenten, medewerkers en werkveld inspireren elkaar met voorbeelden en verhalen en zetten aan tot interactie, leren van elkaar en verbinden. Het event nodigt uit tot netwerken en het aangaan van nieuwe samenwerkingen.

Jouw kennis en ervaring delen?

Bereid je voor op een inspirerende onderwijsomgeving met zes area's, twee eventpleinen en aula. Een open campus waar ontmoeten centraal staat en waar kruisbestuiving leidt tot innoveren, experimenteren en ondernemen. De ideale plek voor het eerste Fontys for Society event met 5.000 bezoekers. Ieder gebouw host een kennisthema en samen vormen zij een diversiteit aan vibes.

Area's

• Ondersteunende technologieën | Kennis op het gebied van high tech (systems) en artificial intelligence
  • Slimme mobiliteit | Kennis op het gebied van automotive en logistiek
  • Gezonde & inclusieve samenleving | Kennis op het gebied van gezonde & inclusieve samenleving
  • Creatieve economie | Kennis op het gebied van creatieve economie
  • Toekomst van leren | Kennis op het gebied van leren & educatie
  • Duurzaamheid & circulariteit | Kennis op het gebied van circulaire economie, energietransitie en duurzame samenleving

Heb jij interessante ervaringen, relevante producten, een workshop, lezing of inspiratiesessie die je wil delen? Laat het ons weten! Dit event is hét moment om elkaar te inspireren rondom het thema sustainability.
Wil jij meewerken aan de organisatie van dit event, zie je mogelijkheden om met jouw kennis en ervaring een bijdrage te leveren? We horen graag van je!

Stuurgroep Fontys for society event
Projectleider: Nicolette Koot