SARA voor bewegen bij ouderen

De SARA robot kan op verschillende vlakken bijdragen aan een betere kwaliteit van zorg, met name op momenten dat er een schaarste is aan zorgmedewerkers of behandelaren. Aangezien dit helaas steeds vaker het geval is, is het noodzakelijk dat technologie een steeds grotere rol gaat spelen in het continueren van zorg en behandelplannen. Wanneer behandelplannen worden opgesteld om de beste resultaten te bereiken op het gebied van revalidatie, dan is het belangrijk dat dit ook opgevolgd wordt door de cliënten.

De SARA robot kan hierbij ondersteunen zodat de cliënt de juiste oefeningen kan blijven doen op de juiste momenten, zelfs wanneer de behandelaar niet op al deze momenten aanwezig kan zijn.

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

Dit project is onderdeel van SARA.

Het is hiervoor noodzakelijk dat voor verschillende revalidatie trajecten en fasen, verschillende oefeningen ontwikkeld worden voor op de robot. De onderzoeken naar deze oefeningen en de ontwikkeling van de verschillende revalidatie trajecten willen we in samenwerking met Fontys Paramedisch gaan uitvoeren. Daarnaast willen we uiteraard ook valideren wat de effecten zijn van een revalidatie met ondersteuning van SARA.


Revalideren met SARA bij Vitalis - onderzoek SARA Vitalis en Fontys Hogeschool

Zorgmedewerkers bevestigen de positieve ervaringen van de cliënten en ervaren zelf ook positieve effecten. Zo ervaren zij een verbeterde stemming van de cliënt en verwachten zij dat een cliënt door het gebruik van de beweegprogramma’s sneller met ontslag kan. Daarnaast heeft de cliënt even geen zorg nodig wanneer hij/zij bezig is met SARA.

Bekijk de factsheet
Sfeerafbeelding Fontys

Sfeerafbeelding Fontys

Sfeerafbeelding Fontys