Sprint naar content

Sneakpreview Studieweek Leraar Aardrijkskunde

Sfeerafbeelding Fontys

Scroll door de agenda en krijg een sneakpreview van onze opleiding en het beroep. Je kunt onder andere filmpjes kijken en opdrachten maken. Zo krijg je een beeld of de lerarenopleiding bij je past.

Het is nooit saai. Je hebt geen idee wat er gaat gebeuren omdat er zoveel afwisseling is. Je kunt een les tot in de puntjes voorbereiden, maar toch kan het dan nog compleet anders lopen. Soms is het één grote improvisatieshow.

Ben je (bijna) overtuigd van je keuze? Meld je dan aan om te komen meelopen. Superleuk en zo weet je zeker of dit de studie voor jou is.

Heb je vragen? Stel deze dan aan Joris van het Studenten Informatie Punt via Whatsapp.

04
Ma sept
05
Di sept
06
Wo sept
07
Do sept
08
Vr sept
03
Ma sept

Start school

Dag uit het leven van een student

Start school

Benieuwd hoe een dag uit het leven een student eruit ziet?

3 minuten
Sfeerafbeelding Fontys

12u samen lunchen

To-dolijst

Huiswerk voor aankomende week

To-dolijst

Actielijst van onze student aardrijkskunde.

Oefenen met drone

Tijdens de opleiding leer je niet alleen uit boeken.

Oefenen met drone

Tijdens je studie ligt de nadruk op het vergroten van je geografische kennis. Je leert deze kennis toe te passen en over te dragen op je leerlingen. Hierbij gebruik je verschillende hulpmiddelen zoals boeken, sites, kaarten, GPS en een drone.

Bekijk hier de video waarin studenten oefenen met de drone.

1 minuten
04
Di sept

Vakdidactiek

Hoe breng je de lesstof over op leerlingen?

Vakdidactiek

Studenten krijgen een college vakdidactiek, waarbij ze een rondleiding door een stad ontwerpen. De inhoud gebruiken ze tijdens hun stage op de middelbare school. Nieuwsgierig? Bekijk de video!

2 minuten

Opdracht klassenmanagement

Test jouw vaardigheden aan de hand van drie praktijkcasussen

Opdracht klassenmanagement

Als leraar ben je elke dag bezig met leerlinggedrag. Op dit gedrag probeer je als leraar invloed uit te oefenen. Je wilt bijvoorbeeld dat leerlingen bepaalde taken uitvoeren. Dat is soms gemakkelijker gezegd dan gedaan. De leerlingen geven aan dat ze hun best doen, maar jij ziet dat leerlingen met elkaar kletsen of afgeleid zijn door hun telefoon. Sommige dagen merk je vanaf het eerste uur dat leerlingen geen zin hebben in de les.

Hoe zorg je ervoor dat je de leerlingen dan toch weet uit te dagen/ hun nieuwsgierigheid weet te prikkelen? Hoe ga je om met lastige situaties met individuele leerlingen of met moeilijke momenten in de klas? Dit wordt ook wel goed klassenmanagement genoemd. Goed klassenmanagement kun je onder de knie krijgen door reflectie aan de hand van casuïstiek en oefening in de praktijk.

10 minuten

Stage-ervaringen

Stage-ervaringen

Hoe vinden onze studenten het om stage te lopen? In de video vertellen verschillende studenten over hun stage-ervaringen.

2 minuten

16u paar uurtjes werken in de bediening

Sfeerafbeelding Fontys

05
Wo sept

Quiz

Herken jij de vooroordelen over leraren?

Quiz

Over leraren bestaan veel vooroordelen. Doe de quiz en kom er achter wat waar is en wat niet.

5 minuten

Minicollege puberbrein

door Reggie

Minicollege puberbrein

Minicollege over het puberbrein door docent Reggie Berkers. In dit minicollege staat onze lerarenopleider stil bij hoe leerlingen leren.

7 minuten

17u oefenen voor FLOS-musical

Voorbereiden cursus

Cursusbeschrijving economische geografie

Voorbereiden cursus

In deze cursus maken studenten kennis met het deelgebied van de economische geografie. Download hieronder de volledige cursusbeschrijving met hierin de bijbehorende werkvormen.

5 minuten

06
Do sept

7u uurtje sporten

Sfeerafbeelding Fontys

Test je kennis

Proeftentamen fysische en sociale geografie

Test je kennis

Hoe zit het met jouw kennis op het gebied van fysische en sociale geografie? Maak het mini-proeftentamen van 8 vragen en kom er achter!

5 minuten

Les voorbereiden

Les voorbereiden

Je wilt je les voorbereiden. Hier heb je een werkvorm voor bedacht, maar is dit wel de juiste? Tijdens je studie heb je veel contact met je medestudenten. Zo is er altijd wel iemand die je kan helpen wanneer je twijfelt!

2 minuten

Lesgeven

Hoe breng je de lesstof over op leerlingen?

Lesgeven

Tijdens de opleiding verdiep je je in verschillende onderwerpen. Maar hoe breng je de lesstof vervolgens over op leerlingen? Onze studenten nemen je mee naar de basisschool, waar zij een van hun eerste lessen oefenen. Een paar weken later begint de echte stage: op een middelbare school of binnen het mbo. Spannend, maar door de goede voorbereiding ben jij er helemaal klaar voor!

2 minuten
07
Vr sept

Voorbereiding studiereis Marokko

Voorbereiding studiereis Marokko

Ieder jaar gaan de studenten op studiereis naar Marokko. Bekijk hier de sfeerbeelden en bereid je eigen trip naar het zuiden voor.

2 minuten

Quiz

Hoe herken je speciale leerlingen, bijvoorbeeld met autisme?

Quiz

Als leraar kun je te maken krijgen met kinderen met leer- en ontwikkelingsstoornissen in je klas. Binnen de lerarenopleiding besteden we hier veel aandacht aan. Een voorbeeld van een ontwikkelingsstoornis is de autismespectrumstoornis (ASS). Wat weet jij al over autisme? Doe de quiz.

5 minuten

Aardrijkskunde in spelvorm

Aardrijkskunde in spelvorm

Aardrijkskunde leent zich als schoolvak bij uitstek voor een grote afwisseling in leermiddelen en werkvormen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van verschillende spelvormen.
Binnen aardrijkskunde hebben we in leerjaar 1 t/m 4 een leerlijn ‘vakdidactiek aardrijkskunde’.

In de video komen verschillende leermiddelen en werkvormen voorbij, die je kunt gebruiken wanneer je zelf les gaat geven.

1 minuten

Stel je vraag aan Joris van het studenten informatie punt via whatsapp: 06 283 666 49