Sprint naar content

Alumnus Ashwin over Technische Bedrijfskunde

Kun je jezelf kort voorstellen?  

Hallo, ik ben Ashwin van Gennip, 24 jaar oud en afkomstig uit Eindhoven. In mijn vrije tijd ben ik veelal te vinden in de sportschool en in de weekenden vaak op festivals. 

Waarom ben je Technische Bedrijfskunde gaan studeren?

Na vmbo-t heb ik ervoor gekozen om havo te gaan doen. Tijdens deze periode ben ik actief gaan nadenken over wat ik later wilde gaan doen. Ik kwam uit op de splitsing tussen een economische of technische opleiding. Na het bezoeken van een open dag aan Fontys kwam ik al vrij snel uit op de definitieve keuze voor Technische Bedrijfskunde.  

Kun je de functie die je nu vervult op je werk toelichten? 

Direct na mijn studie ben ik begonnen bij VDL Enabling Technologies Group Eindhoven B.V. Hier ben ik werkzaam als Factory Engineer voor de programma’s ASML NXE EUV, ASML Spares en Trumpf. Mijn takenpakket is heel divers, ik houd mij voornamelijk bezig met productieverstoringen oplossen/verminderen en structurele verbeterprojecten. Onder productieverstoringen wordt de productiegoederen klachtenstroom (leveranciers-, interne- en klantenklachten inleggen, oppakken en in de toekomst voorkomen) werkvoorbereidingen verstaan. Structurele verbeterprojecten zijn voornamelijk gericht op de Q-flow om de kwaliteit zoals de First Time Right, productfunctionaliteit of productie output en kwaliteit te verbeteren.  

Na je afstuderen ben je aan het werk gegaan, hoe verliep deze overgang?  

Tijdens mijn afstudeerfase werd ik veelvuldig benaderd door recruiters en bedrijven om op gesprek te komen voor de mogelijkheden binnen het bedrijf. Op dat moment twijfelde ik tussen een masteropleiding Operations Management and Logistics of werken. Uiteindelijk ben ik bij VDL ETG op gesprek geweest en een dag later ontving ik een telefoontje dat ik op arbeidsvoorwaarden gesprek kon komen. Op dat moment heb ik besloten om door middel van werkervaring kennis op te doen in een interessante sector. Zo is mijn transitie heel soepel gegaan zonder actieve sollicitaties. 

Op welke manier komt wat je tijdens de opleiding Technische Bedrijfskunde hebt geleerd terug in je werk?  

Voornamelijk de Lean aspecten, continue verbetering en Six Sigma komen veelvuldig terug in mijn huidige functie. De minor Operational Excellence die ik tijdens de studie Technische Bedrijfskunde heb gevolgd is hiervoor echt een toegevoegde waarde geweest. Daarnaast komen de veelzijdige projecten die binnen de opleiding werden gegeven terug in mijn werk. Root cause analyses zijn dagelijkse kost, denk hierbij aan bijvoorbeeld 5xWhy, Ishikawa en DMAIC.  

Wat voor activiteiten heb je naast je studie kunnen ondernemen? 

Ik heb een lange tijd een bijbaan gehad als Logistics Coördinator bij Illumina. Daarnaast had ik een standaard studentenleven: stappen en festivals. Ik heb nooit actief deelgenomen aan een studenten- of studievereniging.  

Wat heeft jou het meest geïnspireerd tijdens je studiejaren bij Fontys in Eindhoven? 

De affiniteit met kwaliteit en operations. Ik ben van plan om Six Sigma tot black belt niveau te tillen. 

Wat zou jij willen meegeven aan aankomend studenten die nog twijfelen over hun studiekeuze?  
Bezoek vooral open dagen, stel vragen aan studenten en ga ook eens in het werkveld kijken! Bel een bedrijf op of vraag een kennis of je een keer een dagje mee mag lopen bij diverse functies. Proef wat je later eventueel gaat doen, dan krijg je snel genoeg een idee of het iets is. 

Sfeerafbeelding Fontys

Meer alumni over Technische Bedrijfskunde