Sprint naar content

Jimmy Verhage

“Als ik klaar ben wil ik mij specialiseren in nieuwe hulpmiddelen voor de zorg!”

“Ik zit nu in het tweede jaar van de opleiding Mens & Techniek – Orthopedische (schoen)Technologie. Ik kwam hier terecht omdat ik destijds zocht naar een studie die techniek combineert met de mens. Ik ga namelijk graag met mensen om en vind het erg leuk als ik kan helpen. Ook leek de techniek die achter vooral protheses zit mij erg interessant. Toen ik hier filmpjes over opzocht, en mensen zag met elektrisch gestuurde armen of benen, wist ik het zeker: Ik ging studeren voor Orthopedisch (schoen)Technoloog!

Veel verschillende dingen

Nu ik hier al weer heel wat maanden rondloop kan ik oprecht zeggen dat ik de juiste keuze heb gemaakt. Wat ik vooral erg leuk vind, is dat het een zeer beroeps specifieke opleiding is, waar je tegelijkertijd  ontzettend veel verschillende dingen leert. Je doet technische kennis op, krijgt sociaal gerichte vakken, leert veel over pathologie, anatomie et cetera. 

Goede verdeling theorie/praktijk

Naast alle theorie ben je veel met je handen bezig, omdat de opleiding je ook leert hoe je alle hulpmiddelen moet maken. Voor mij is die afwisseling tussen theorie en praktijk erg goed. Wat ik verder leuk vind, is dat Fontys je naast je studie ook andere uitdagingen biedt om jezelf te ontwikkelen. Zelf werk ik naast de opleiding mee aan een tweejarig onderzoek naar schuifkrachten onder de voet en een eventueel meethulpmiddel hiervoor. Daarnaast organiseer ik samen met een andere student open dagen, bijeenkomsten, proefstudeerdagen én ik regel studenten voor praktijktoetsen.

Opkomende technieken

Als ik klaar ben met deze opleiding wil ik zeker doorstuderen. Welke studie of master weet ik nog niet. In ieder geval wil ik mijzelf specialiseren in de ontwikkeling van en onderzoek naar nieuwe hulpmiddelen voor de zorg. Verder lijkt het mij gaaf om meer te leren over de opkomende techniek binnen de orthopedische technologie, zoals 3D printing en elektrische prothesen.”

Jimmy Verhage

PS Heb je een vraag? Mail mij dan gerust. Ik help je graag bij je keuze!

Tip van Jimmy : Leer jezelf aan goed te plannen voor het leren. Op die manier hoef jij jezelf aan het eind van de periode niet op te sluiten om te studeren. Verder is het ook wel handig om vooral de vakken over het menselijk lichaam goed te leren. Die kennis heb je in de toekomst vaak nodig. Als je deze vakken goed leert in het 1e jaar scheelt dat een hoop werk in de volgende jaren! Tip van Jimmy : Leer jezelf aan goed te plannen voor het leren. Op die manier hoef jij jezelf aan het eind van de periode niet op te sluiten om te studeren. Verder is het ook wel handig om vooral de vakken over het menselijk lichaam goed te leren. Die kennis heb je in de toekomst vaak nodig. Als je deze vakken goed leert in het 1e jaar scheelt dat een hoop werk in de volgende jaren!