Sprint naar content

Tanisha Mikkers

“MBRT biedt mij uitdaging, afwisseling én - heel belangrijk - contact met patiënten!”

“Ik ben bij Fontys MBRT gaan studeren omdat ik na mijn MBO Laboratorium Techniek een leuke uitdaging zocht, waarbij ik meer met patiënten bezig kon zijn. Ik ben namelijk erg geïnteresseerd in de medische wereld en vond dat ik als laborant te weinig contact had met patiënten.

Specialisatie mogelijk

De opleiding MBRT leidt je op tot Medisch Beeldvormende- en Bestralingsdeskundige (MBB’er). Een technisch en erg afwisselend vak, dat veel mogelijkheden biedt tot specialisatie in verschillende modaliteiten. Ik zou mijzelf na de opleiding bijvoorbeeld graag in Echografie specialiseren. Maar je kunt ook MRI, CT, Radiologie, Radiotherapie of Nucleaire Geneeskunde kiezen als specialisatie.

Veel oefenen

Het eerste leerjaar had ik echt moeite met het vak Stralingsdeskundigheid. Met veel oefenen en hulp van mede studenten en leraren is het me wel gelukt. De meeloop stagedagen vond ik direct super leuk. Ze bevestigden helemaal mijn beeld van hoe ik dacht dat het er in de praktijk aan toe gaat. Met dank overigens aan de opleiding, omdat deze de praktijk erg goed nabootst in speciale praktijkruimtes.

Zelfstandig werken

Wat ik verder erg fijn vind aan deze opleiding, is de fijne begeleiding die je krijgt als je daar om vraagt. Jij blijft natuurlijk eindverantwoordelijk voor je werk, en je docenten verwachten ook dat je veel zelfstandig werkt, maar je mag altijd om hulp vragen als dit nodig is. Je hebt veel verschillende vakken, dus er is altijd wel een vak dat je minder leuk of lastiger vindt. Tegelijkertijd zijn er ook altijd vakken die je wel heel leuk vindt. Zo is er altijd iets wat bij je past!"

Tanisha Mikkers

PS. Heb je een vraag? Mail mij dan gerust. Ik help je graag.

Tip van Tanisha: Blijf vooral de lessen goed volgen en blijf bij. Dat maakt het allemaal een stuk gemakkelijker. Het is gewoon een super leuke opleiding! Tip van Tanisha: Blijf vooral de lessen goed volgen en blijf bij. Dat maakt het allemaal een stuk gemakkelijker. Het is gewoon een super leuke opleiding!