Sprint naar content

Melis Hasanova

Waarom Fontys?

Ik besloot mijn hogere opleiding te volgen bij Fontys om verschillende redenen: de praktijkgerichte aard van de opleidingen, de inbegrepen stages en de mogelijkheid om mensen van over de hele wereld te ontmoeten. Een andere zeer belangrijke reden was het feit dat de universiteit zich bevindt in de Brainport- en Midpointregio, waar de kansen in de IT-industrie enorm zijn!

Heb je wat tips voor nieuwe studenten?

Allereerst zou ik nieuwe studenten adviseren altijd open te staan voor nieuwe kansen en niet bang te zijn om hun comfortzone te verlaten om nieuwe uitdagingen aan te gaan - bijvoorbeeld door naast hun reguliere lessen Nederlandse lessen te volgen, deel te nemen aan buitenschoolse activiteiten of parttime te werken naast hun studie. Het is ook cruciaal dat ze zich voorbereiden op veel teamwork en individuele opdrachten. Tot slot hoeven nieuwe studenten zich geen zorgen te maken als ze geen Nederlands spreken, want bijna iedereen in Nederland spreekt Engels.

Is er nog iets dat je wilt toevoegen?

Fontys werkt nauw samen met meer dan 150 externe bedrijven die stages aanbieden, gastcolleges verzorgen en bedrijfsbezoeken mogelijk maken. Dankzij deze samenwerking krijgen studenten de kans om al tijdens hun studiejaren aan echte projecten te werken.

Sfeerafbeelding Fontys