Sprint naar content

Een techniek-toolbox voor later

Maak kennis met Vera Nijhuis: 21 jaar en tweedejaars student Elektrotechniek bij Fontys. Vera volgt de opleiding in het Engels en zit voor haar gevoel helemaal op de juiste plek: ze leert van alles over techniek, werkt samen met bedrijven en past haar kennis toe in verschillende soorten projecten.

Placeholder for Fontys video
‘’Alles wat je leert op de opleiding, helpt je om de juiste tools in handen te krijgen. Je ontwikkelt eigenlijk een toolbox die je meeneemt voor als je gaat werken.’’
Vera

Harp met lasers ontwikkelen

Heb je ooit een harp gezien met lasers in plaats van snaren? Vera en haar groepsgenoten hebben zo een harp ontwikkeld en dat vonden zij een te gek project. Elke keer als een laserstraal van de harp onderbroken wordt, doordat het een beweging van je hand waarneemt, wordt er een signaaltje naar de computer gestuurd dat een specifieke snaar ‘geplukt’ wordt. De computer laat vervolgens de bijbehorende noot horen door zijn speakers. Klinkt dat niet als muziek in de oren?

Dit project bevat allemaal verschillende skills die je leert bij Elektrotechniek: programmeren, circuits ontwerpen, en 3D-modelleren.

Sfeerafbeelding Fontys

Placeholder for Fontys video
‘’Je hebt naast contacturen genoeg zelfstudietijd, die vrijheid is prettig. Tegelijkertijd blijft het gemakkelijk om vragen te stellen. De opleiding is toegankelijk, je staat heel dicht bij de docenten en hebt daar laagdrempelig contact mee. Je komt ze tegen op de gang en kunt ze gewoon aanspreken en vragen stellen.’’
- Vera

Projecten voor verschillende bedrijven

Naast het contact met de docenten, hebben Vera en haar groepsgenoten ook contact met de opdrachtgevers waar zij projecten voor doen. ‘’Hierdoor heb ik het gevoel dat we ook echt bijdragen aan het onderzoek van een bedrijf en dat wat je doet écht nut heeft. Je werkt met je groepsgenoten, die je een beetje kan zien als collega’s, voor een bedrijf’’, zegt Vera. Naast alle kennis en vaardigheden die Vera opdoet, verbreedt zij op deze manier ook haar netwerk.