Sprint naar content

Aanmelden en inschrijven Fontys Pro

Je hebt je opleiding of cursus gevonden en je wilt je gaan aanmelden? We verwelkomen je graag bij ons. De wijze van aanmelden verschilt per type opleiding of cursus. We leggen je uit wat er nodig is. Tot ziens bij Fontys!

Bacheloropleidingen, masteropleidingen en associate degrees

Aanmelden voor deze opleidingstype kan tot 1 september. Dit doe je bij Studielink. We leggen je hierna precies uit welke stappen er zijn.


Meld je aan voor 1 september via Studielink. Als je gebruik wil maken van de studiekeuzecheck en een check-in gesprek adviseren we je om eerder aan te melden.

  Aanmelden na 1 september? Informeer bij de opleiding naar de mogelijkheden.

   Houd je Studielink berichten in de gaten, deze ontvang je ook op het e-mailadres dat je in Studielink hebt opgegeven.

   Vragen over Studielink? Bezoek de Studielink VRAAGbaak.

   NB. Voor een aantal Fontys-opleidingen gelden andere toelatingsprocedures en (eerdere) data. Bekijk op de pagina van de opleiding van jouw keuze wat de specifieke toelatingseisen- en data zijn.

   Zorg wel dat je je op tijd aanmeldt en je inschrijving echt is afgerond. Check even of je aan de inschrijfvoorwaarden hebt voldaan.

   Stap 2: Je doet de Studiekeuzecheck


   De Studiekeuzecheck voor bachelors en Ad's in deeltijd en masters is niet verplicht. Wil je dit wel, dan kun je dat aangeven in Studielink.
   De Studiekeuzecheck zorgt ervoor dat we je vanaf het begin begeleiding op maat kunnen bieden. Dat vergroot je kans op studiesucces. De check bestaat in ieder geval uit een digitale vragenlijst en een check-in gesprek met je opleiding. Tijdens het gesprek wordt je studiekeuzeadvies opgesteld en besproken.

   Stap 3: Je regelt de machtiging voor de betaling van je collegegeld


   Een machtiging voor de betaling van je collegegeld kan je afgeven in je Studielink-dashboard, je ontvangt hierover een e-mail. De eerste incasso vindt plaats op of rond 25 september.  

   Als je je hebt aangemeld, betekent dit nog niet dat je al bent ingeschreven. Je bent pas inschreven zodra je aan alle inschrijfvoorwaarden hebt voldaan.

   Cursussen en post bachelor opleidingen

   Ga je een cursus of post-hbo opleiding volgen? Dan kun je je aanmelden via webpagina van de betreffende cursus of opleiding. Je vindt die het snelste via de opleiding- en cursuszoeker.