Sprint naar content

Reisjournalistiek

Niveau
Onbekend

Interesse?

Mocht je interesse hebben in de eerst volgende editie stuur dan een mail naar s.geboers@fontys.nl. Zodra de cursus gepland staat ontvang je een mail.

Voor wie?

De cursus is bedoeld voor (beginnende) journalisten, bloggers en iedereen die geïnteresseerd is in de reisjournalistiek. Kortom: iedereen die serieus denkt over de combinatie reizen en schrijven én starters die hun eerste schreden op dit pad al hebben gezet en het werk professioneler willen aanpakken.

Tijdens de zes bijeenkomsten (4 x avondcollege, 1 x hele lesdag, 1 x excursiedag ) van de cursus krijg je les van ervaren journalisten, topbloggers en reisauteurs. Je krijgt opdrachten, je doet onderzoek en krijgt feedback.
Aan bod komen onder meer de korte en de lange reportage, het schrijven voor blog & site, tekstverrijking en andere literaire technieken, fotograferen en filmen. We besteden aandacht aan print en de kracht van online media. Tot slot bezoeken we samen een stad en maken daar diverse praktijkopdrachten.

In het kort ;
• Locatie: ANWB Café, Neude 23, Utrecht
• 4 donderdagavonden
• 2 zaterdagen workshopdag en praktijkdag
• Kosten: € 895,-.
ANWB-leden betalen € 850,-


Cursustijden

Starttijden avondbijeenkomsten 18.00 uur tot 21.00 uur

Certificering

Cursisten ontvangen aan het einde van de cursus een bewijs van deelname van Fontys Hogeschool Journalistiek. Daarvoor mag niet meer dan 20% van het programma zijn gemist en moeten alle opdrachten zijn uitgevoerd. De beste reportage
wordt gepubliceerd in
de Kampioen.

Toelatingseisen

Er zijn geen toelatingseisen
voor deze cursus.

In samenwerking met

ANWB

Ben je lid van de ANWB?
Door middel van het doorgeven van het lidmaatschapsnummer ontvang je 50 euro korting.

Contact

Fontys Hogeschool Journalistiek

Sfeerafbeelding Fontys