Sprint naar content

Orthopedische Schoentechnologie

 • 1 jaar
 • 28-08-2024
 • Eindhoven
 • € 3.850 (BTW vrijgesteld)
Voel jij de drive om je verder te bekwamen in de orthopedische schoentechnologie? En heb jij je bachelordiploma Mens en Techniek | technologie behaald? Verdiep je dan via deze module in alles wat met het aanmeten en vervaardigen van orthesen en prothesen te maken heeft.

Over de module

Met deze module Orthopedische Schoentechnologie behaal je in ruim 1 jaar je certificaat Mens & Techniek, Orthopedische Schoentechnologie.

In deze module leer je met name in de praktijk op een stage of op een eigen werkplek. Je verdiept je in de volgende onderwerpen:

 • Behandelkamer - kennis, vaardigheden en attitude die je nodig hebt om met de cliënt in gesprek te zijn. Dit zal specifiek gericht zijn op ST casuïstiek.
 • Theorie ST - alle achterliggende theorie, voornamelijk besproken door middel van casuïstiek.
 • Praktijk ST - specifieke vaardigheden nodig voor het ontwerpen van orthopedisch schoentechnische oplossingen.

 

Voor wie?

Deze module is bedoeld voor afgestudeerden Mens en Techniek | Orthopedische Technologie.


Toelatingseisen

Wil je starten aan deze module? Dan heb je een stage- /werkplek nodig voor de totale duur van deze studie.

Voorafgaand aan de module vindt er een kennismakingsgesprek plaats tussen jou en een docent van de opleiding. Als het kan, betrekken we hier ook de stagebiedende organisatie/ werkgever bij. In deze kennismaking bespreken we de verwachtingen van jou, je stage of werkplek en die van de opleiding.

 

Placeholder for Fontys video
Fontys Pro leidt de zorgprofessionals van morgen op, maar zorgt ook dat zij zich kunnen blijven ontwikkelen.'

 

Inhoud en opbouw

De module Orthopedische Schoentechnologie is onderdeel van de de deeltijdopleiding Mens en Techniek | Orthopedische (schoen)technologie. Je verdiept je in alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om orthopedische hulpmiddelen te kunnen aanmeten en (deels) te vervaardigen.
In deze module staat leren in de praktijk op een stage of op een eigen werkplek centraal. Dit wordt gecombineerd met contactmomenten op de opleiding. De stage- /werkplek heb je geregeld voorafgaand aan de module. Het onderwijs richt zich op de ST-specifieke elementen uit het curriculum van Mens en Techniek.
In deze module staat leren in de praktijk op een stage of op een eigen werkplek centraal. Dit wordt gecombineerd met contactmomenten op de opleiding. De stage- /werkplek heb je geregeld voorafgaand aan de module.

De module loopt van september tot oktober (ruim 1 jaar) waarbij je 3 dagen per week in het werkveld werkt of stage loopt. Je hebt wekelijks een fysieke lesdag op maandag van 11.00u tot 18.00u. Verder loop je stage of werk je minimaal 3 dagen per week bij de leerwerkplek. 

Daarnaast besteed je zo'n 12 uur per week aan zelfstudie. De totale studiebelasting ligt op 40 uur per week. Door de modules te verdelen over een langere periode kun je het traject natuurlijk ook in een lagere belasting per week doorlopen.

Programmatisch toetsen

 • Aantonen Eenheden van Leeruitkomsten (EvL)
 • Intermediate en high stake momenten

Planning

 • Aan het begin van de module maakt de student een plan van aanpak
 • Intermediate momenten zelf inplannen via inschrijvingen op 2-wekelijkse momenten
 • Maandelijks inlevermoment high stake
Deze module geeft recht op een certificaat Orthopedisch Schoentechnologie.
 
 

Meerwaarde

Na afronding van deze module Orthopedische Schoentechnologie beschik je over voldoende praktische vaardigheden om orthopedische hulpmiddelen te kunnen aanmeten en deels vervaardigen (gelijk aan een start-bekwame professional voltijd HBO). Ook heb je voldoende kennis opgedaan om - volgens de procesbeschrijving hulpmiddelenzorg - de keuze voor een orthopedisch technisch concept te maken en onderbouwen.

 
Placeholder for Fontys video
Heb je vragen of wil je meer informatie?'

 

Praktische info

Niveau
Module
Kosten
€ 3.850(BTW vrijgesteld)
Studieduur
1 jaar
Startmoment(en)
28-08-2024

Wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op via orthopedischeschoentechnologie@fontys.nl

De kosten zijn € 3.350,- vrijgesteld van btw.

Er kunnen bijkomende kosten zijn voor de aanschaf van boeken en voor reiskosten. We gaan ervan uit dat je in het bezit bent van een laptop met MS Office-software (evt. kun je de softwarelicentie met korting aanschaffen zodra je volledig bent ingeschreven).


Is het mogelijk om de studie in termijnen te betalen?
Het is mogelijk om deze post bachelor in termijnen te betalen. Dit is kosteloos. Na aanmelding kun je hiervoor contact opnemen met onze afdeling lesgeld: lesgeld@fontys.nl.


Annuleringsvoorwaarden
Op al onze opleidingen zijn de leveringsvoorwaarden van Fontys van toepassing.

  Je hebt 1 dag per twee weken een fysieke lesdag op maandag van 11.00u tot 18.00u. De andere week heb je op maandag 2 online contactmomenten. Verder loop je stage of werk je minimaal 3 dagen per week bij de leerwerkplek.

  Daarnaast besteed je zo'n 12 uur per week aan zelfstudie. De totale studiebelasting ligt op 40 uur per week. Door de modules te verdelen over een langere periode kun je het traject natuurlijk ook in een lagere belasting per week doorlopen.

   

   

  Aanmelden

  Hieronder vind je de startdatum van deze cursus of opleiding en kun je je aanmelden.

  Startdata


  Wordt hier geen startdatum en aanmeldknop getoond?
  Dan is aanmelden op dit moment (nog) niet mogelijk.
  Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over de cursus/opleiding. We helpen je graag verder!
  Alle contactgegevens vind je onderaan deze pagina.