Sprint naar content

Ontwikkelen en verbeteren van interventies op het gebied van eenzaamheid

Wil jij verdieping aanbrengen in je gesprekken met een eenzaam persoon over zijn of haar eenzaamheid? Dan krijg je daar de juiste handvatten voor in de cursus 'Ontwikkelen en verbeteren van interventies op het gebied van eenzaamheid'.

Over de cursus

Er zijn veel activiteiten en initiatieven rond het onderwerp eenzaamheid. Uit onderzoek weten we dat activiteiten en initiatieven helaas vaak niet zo goed werken als gehoopt.

In deze cursus gaan we in gesprek over wat werkt en wat niet werkt in activiteiten gericht op eenzaamheid. We presenteren een overzicht van de bestaande kennis hierover. Deze kennis kun je toepassen op jouw activiteit of initiatief.

Aan de hand van een werkmodel gaan we concreet aan de slag om bestaande eenzaamheidsinterventies te evalueren. Waar mogelijk kunnen we deze verder ontwikkelen. Hierdoor is de cursus zeer praktisch van aard.

 

Voor wie?

Deze cursus is bedoeld voor professionals en vrijwilligers die ‘eigenaar’ zijn van een activiteit, interventie of project gericht op eenzaamheid. We veronderstellen dat jij als eigenaar zeggingskracht hebt om veranderingen in het aanbod door te voeren.


 

Placeholder for Fontys video
In deze cursus gaan we in gesprek over wat werkt en wat niet werkt in activiteiten gericht op eenzaamheid."

 

Inhoud en opbouw

Deze cursus bestaat uit een voorbereiding en twee online trainingsbijeenkomsten die 2 tot 2,5 uur duren.
  • Kennis over eenzaamheid
  • Kennis over werkzame elementen in interventies
  • Toepassen van kennis op eigen interventies
  • Samen aan de slag om interventies te onderbouwen en verder te ontwikkelen

Bekijk de webinars ‘wat is eenzaamheid’, ‘omgaan met eenzaamheid’ en ‘interventies bij eenzaamheid’ bij het kopje Online colleges op deze pagina

Opdracht: Zet voor jouw aanbod zo specifiek mogelijk op papier, mail dit voorafgaand aan de cursus aan de trainer(s) en houd tijdens de bijeenkomsten paraat:

  • Wat is precies het probleem dat je aan wil pakken?
  • Wat is precies jouw aanbod? Ben zo specifiek mogelijik.
  • Welk doel heeft jouw aanbod?
  • Waarom denk je dat jouw aanbod werkt?
Eric Schoenmakers, Fontys Pro Health – Eric Schoenmakers (Fontys Hogeschool Mens en Gezondheid) is docent-onderzoeker en doet sinds 2009 onderzoek naar eenzaamheid, coping, interventies en gespreksvoering.
Fontys heeft een divers aanbod van trainingen op het gebied van eenzaamheid. Dit aanbod zal echter niet alle mogelijke vragen dekken. Heb je een vraag of project op het gebied van eenzaamheid en denk je hier hulp bij te kunnen gebruiken? Neem dan contact op met Eric Schoenmakers om te bespreken wat de mogelijkheden zijn
 
 

Praktische info

Niveau
Cursus
 

 

Aanmelden


Bij interesse in deze cursus kunt u een mail sturen naar fhmg-pro@fontys.nl.

Incompany

Deze training bieden wij ook incompany (op maat) aan waardoor de training als nog waardevoller wordt ervaren. Interesse? Stuur ons een mail.

 

Locaties en contact