Sprint naar content

Kwaliteitskring SWPBS: specifieke interventies

Is schoolbreed werken aan gedrag wat je ambieert en motiveert? Wil jij je inzetten voor sociale veiligheid in jouw onderwijspraktijk en je specialiseren in specifieke interventies? Doe dan mee aan de Kwaliteitskring SWPBS: Specifieke Interventies.

Over deze Kwaliteitskring

De focus in het onderwijs verschuift van enkel leerprestaties naar gedrag. Dit traject leert je hoe je gedrag succesvol in kaart kan brengen en bij kan sturen waar nodig. Tijdens deze 'Kwaliteitskring Schoolbreed werken aan gedrag' vanuit het kader van Schoolwide Positive Behavior Support (SWPBS)' leer jij:  

  • Sensitieve interventies organiseren en uitvoeren
  • Het creëren van een positieve leeromgeving
  • Hoe je schoolbreed kan werken aan gedrag

 

Voor wie?

Deze kwaliteitskring past bij jou wanneer je als onderwijsprofessional interesse hebt in het schoolbreed verbeteren van gedrag onder leerlingen door middel van (intensieve) interventies. Je wilt hierbij theorie kunnen omzetten naar een praktische aanpak. 


Toelatingseisen

De enige voorwaarde is dat je in jouw onderwijspraktijk de ruimte hebt om schoolbreed aan de slag te gaan met gedrag. Het is daarbij wenselijk dat je één van de onderstaande functies bekleedt: 

  • Leidinggevende
  • Leerkracht of docent
  • (Intern en ambulant) begeleider of zorgcoördinator
  • Onderwijsprofessional die bijvoorbeeld deel uitmaakt van een SWPBS-werkgroep
 

 

Inhoud en opbouw

Gedurende vijf maanden en vijf bijeenkomsten van ieder drie uur leer je alles over het thema Schoolwide Positive Behavior Support (SWPBS). Jij ziet in dat het belangrijk is om niet enkel op leerprestaties van leerlingen te focussen, maar ook op gedrag door middel van interventies. Daarom ga je in dit traject aan de slag met een specifieke leervraag en ontwikkelactiviteit, waar de focus ligt op jouw onderwijspraktijk. Tijdens de leerkringen krijg jij alle handvatten mee om hier een goede invulling aan te geven.
Je wordt begeleid, uitgedaagd en ondersteund door een professional die binnen het onderwijs expertise en ervaring heeft met specifieke interventies. Bovendien krijg je alle ontwikkelingen van het vak mee en kijk je kritisch naar kansen voor jou als onderwijsprofessional en jouw onderwijspraktijk. Hier wordt jouw leervraag op afgestemd. 
Na het afronden van dit traject ontvang je een bewijs van deelname. Hiermee kan je aantonen dat je met een gespecificeerde leervraag diepgang hebt gegeven aan het thema Schoolwide Positive Behavior Support (SWPBS). 

 
 

Meerwaarde

Je geeft vorm aan je interesse in het schoolbreed werken. Ook breid je je kennis en kunde op dit gebied uit en versterk je het professioneel handelen. Deze vaardigheden kan jij toepassen om gedrag binnen jouw onderwijspraktijk naar een hoger niveau te tillen. Daarnaast breid je je netwerk uit met onderwijsprofessionals die eenzelfde ambitie nastreven. 

 

 

Praktische info

Niveau
Cursus

Wil je graag meer weten over deze kwaliteitskring? Dan kun je contact opnemen met Pauline Bruinsma

T: (06) - 23 27 9701

E: p.bruinsma@fontys.nl

De kosten voor deze cursus of opleiding vind je hierboven bij de Opleidingsfeiten.

Subsidie, lening of beurs?

Er zijn diverse mogelijkheden om voor je studie gebruik te kunnen maken van een lening, (zij-instroom) subsidie, een beurs en/of van belastingvoordeel. Ontdek hier alle tegemoetkomingen en subsidies.

 

 

Aanmelden

Hieronder vind je de startdatum van deze cursus of opleiding en kun je je aanmelden.


Wordt hier geen startdatum en aanmeldknop getoond?
En heb je wel interesse in deze cursus? Stuur dan een mail naar osovp@fontys.nl.