Sprint naar content

Introductie Loopbaantheorieën

Wil jij in korte tijd jouw kennis over loopbaanbegeleiding verdiepen of verbreden? Dan kun je bij Fontys kiezen uit diverse cursussen. Op deze pagina vind je informatie over de cursus ‘Introductie Loopbaantheorieën’; geschikt voor de startende loopbaanbegeleider, maar ook voor de professional met werkervaring.

Over de cursus

In de cursus ‘Introductie Loopbaantheorieën’ wordt aandacht besteed aan de veranderingen die de loopbaan - onze loopbaan - in de loop der tijd heeft doorgemaakt en nog steeds doormaakt en aan de voortschrijdende wetenschappelijke inzichten die dit heeft opgeleverd. Aan de hand van een schets van de loopbaangeschiedenis ontwikkel je een kennisfundament waardoor je de ontwikkeling van en ervaring met loopbanen leert herkennen en duiden.   

Enkele actuele dynamische theorieën met bijbehorende modellen worden besproken en geven je inzicht in de complexiteit van de huidige loopbaan en in de diversiteit aan invloeden waaraan de loopbaan wordt blootgesteld. In dit verband komt ook het begrip ‘Loopbaaneigenaarschap’ aan bod.

 

Voor wie?

Deze cursus is geschikt voor zowel startende als ervaren loopbaanadviseurs met werkervaring in het loopbaandomein, voor specifiek NOLOC-leden, voor HRM’ers, HRD’ers, re-integratiedeskundigen en andere professionals met specifieke belangstelling voor loopbaanbegeleiding!

  • Wil je op compacte en krachtige wijze zicht krijgt op de ontwikkeling van theorieën rondom loopbaandenken?
  • Ben je benieuwd naar actuele achtergronden en ontwikkelingen in het vakgebied?
  • Zoek je naar onderbouwing van je werkzaamheden, van het loopbaanbeleid binnen je organisatie of met betrekking tot je doelgroep, of je aanpak bij loopbaanbegeleiding of –advisering?

De cursus introductie loopbaantheorieën brengt je op een inspirerende wijze op de hoogte en geeft je handvatten gericht op het eigen handelen.


Toelatingseisen

Werkervaring
Fontys Hogeschool hecht waarde aan de verbinding van werken en studeren. Op deze wijze levert jouw investering in de opleiding het meeste rendement op. Ervaring met loopbanen en/of loopbaanontwikkeling in de brede zin van het woord is gewenst.

Intake
Twijfel je of deze cursus past bij jouw vooropleiding en motivatie?
Vraag dan, voordat je begint met de cursus, een intakegesprek aan. In dit gesprek zal in alle rust met jou bekeken worden of het volgen van de cursus voor jou een goede keuze is. Deze intake is geheel vrijblijvend.

Neem contact op met de coördinator om een afspraak in te plannen. Wil je vóór de intake eerst meer informatie over de opleiding? Neem dan contact op met coördinator zakelijke opleidingen via zakelijkhrmenp@fontys.nl of 08850-77433.

 

Placeholder for Fontys video
'Met een stevig kennisfundament vergroot je jouw impact als loopbaanprofessional.'
Esse Heij, docent

 

Inhoud en opbouw

In deze cursus ga je van start met de geschiedenis van de loopbaan en de ontwikkeling van de ‘kijk op loopbanen’ van 1900 t/m 2021. Je leert recente, dynamische loopbaantheorieën kennen en je leert hoe kennis hiervan van waarde is bij loopbaanontwikkeling en -begeleiding in het heden en de nabije toekomst.

Daarnaast maak je kennis met de rol van het individu als loopbaaneigenaar.

  • Geschiedenis van de loopbaan en ontwikkeling van de 'kijk op loopbanen' van 1900 tot en met 2021.
  • Recente dynamische loopbaantheorieën en hoe deze van dienst kunnen zijn bij loopbaanontwikkeling en -begeleiding in het heden en de nabije toekomst.
  • De rol van het individu als loopbaaneigenaar.
  • Op dit moment zijn er nog geen data gepland, bij interesse graag mailen naar: zakelijkhrmenp@fontys.nl
Je volgt 4 bijeenkomsten van 3 uur. Daarnaast besteed je tijd aan zelfstudie. Je sluit de cursus af met het maken van een visiedocument. Dit vraagt een tijdinvestering van ca 6 uur.
Na afronding van de cursus en een voldoende beoordeling van je visiedocument ontvang je een certificaat voor 20 studiebelastingsuren.
Esse Heij is docent bij Fontys HRM en Toegepaste Psychologie en Fontys Pro en zij is een ervaren loopbaanbegeleider, Master HRD en MSc Managementwetenschappen met specialisatie SHRM. Flexibel Hoger onderwijs voor volwassenen en Leven Lang Ontwikkelen in relatie met organisatieperformance hebben haar speciale aandacht. Ze ontwikkelt voor het flexibel hoger onderwijs inhoudelijk modules op het gebied van onder andere Loopbanen, Strategisch HRM en Verandermanagement.
 
 

Meerwaarde

Als professioneel loopbaanbegeleider heb je theoretische kennis en achtergrondkennis nodig om je begeleiding, je adviezen en je werkaanpak te kunnen onderbouwen en te kunnen uitvoeren. Deze cursus biedt je zicht op de ontwikkeling van theorieën met betrekking tot loopbaandenken en stelt je in staat de geleerde theorieën in praktijk toe te passen.

Het volgen van deze cursus:

  • verschaft je zicht op de veranderingen in de ontwikkeling van loopbanen in de loop der jaren
  • reikt je meerdere invalshoeken aan van waaruit in de loop der tijd voortschrijdende wetenschappelijke inzichten zijn ontstaan
  • leert je hoe je recente dynamische loopbaantheorieën kunt inzetten in de praktijk

 
Placeholder for Fontys video
Wil je graag in gesprek met iemand van de opleiding?
Neem dan contact op met zakelijke dienstverlening via zakelijkhrmenp@fontys.nl of 08850 77433.

 

Praktische info

Niveau
Cursus

 

 

Aanmelden

Hieronder vind je de startdatum van deze cursus of opleiding en kun je je aanmelden.

Wordt hier geen startdatum en aanmeldknop getoond?
Dan is aanmelden op dit moment (nog) niet mogelijk.
Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over de cursus/opleiding. We helpen je graag verder!
Alle contactgegevens vind je onderaan deze pagina.