Sprint naar content

ICT & Software Engineering

Zelfs de beste computer stelt weinig voor zonder goede software. Een software engineer zorgt dat informatie veilig en efficiĆ«nt voor gebruikers beschikbaar is en bewerkt kan worden. 
Bij de richting ICT & Software Engineering leer jij hoe je informatie kunt analyseren. Je leert hoe je vanuit die analyse tot een ontwerp en de implementatie (in code) komt. De kwaliteit van de software is daarbij heel erg belangrijk. Je houdt ook rekening met wie de gebruikers en stakeholders zijn en hoe zij het beste met jouw software kunnen werken. Je leert hoe je databases kan gebruiken (bijv. Big Data, BI en data-analyse) en hoe je schaalbare applicaties kunt schrijven waarmee je zowel in een kleine omgeving als in grote bedrijven (Enterprise) tot oplossingen komt, bijvoorbeeld met microservices en Blockchain- oplossingen. Er worden je onderzoektechnieken en methodes aangeleerd waarmee je de juiste keuzes maakt en waarmee je die keuzes onderbouwt.
Binnen ICT & Software Engineering bepaal je na semester 3 zelf of je doorgaat in software of in techniek. Bij technische software gaat het bijvoorbeeld om het besturen van apparaten. Voorbeelden van software voor niet-technische processen zijn de ondersteuning van een webwinkel, een spel, studentenadministratie of een nieuwe Facebook. Of jouw nadruk bij Front-end (gebruikersinterface), Backend (verwerken van informatie) of Full-Stack (in de breedte dus van invoer t/m verwerking) ligt bepaal je uiteindelijk zelf.
Sfeerafbeelding Fontys