Sprint naar content

Fundamentals of Management Accounting

 • 1 maand
 • 29-10-2024
 • Venlo
 • € 1.150 (BTW vrijgesteld)
Welkom in de wereld van Management Accounting! In deze cursus leer je alle financiële ins en outs die handig zijn als je op managementniveau financieel wil meedenken.   

Over de cursus

Deze cursus dompelt je onder in de fundamenten van Management Accounting, met de nadruk op kostenberekeningen, budgettering en besluitvorming. Verken onderwerpen zoals Relevante Kosten voor Besluitvorming, Kosten Gedrag, Marginale Analyse, Volledige Kostenberekening en Budgettering voor Controle.  

 

Voor wie?

Je bent een professional zonder specifieke financiële functie binnen jouw organisatie. Desondanks wil je je op financieel gebied meedenken en meepraten met het management. Deze cursus is uitermate geschikt voor iedereen die zich wil bijscholen op het onderwerp financiële besluitvorming.   

 

Placeholder for Fontys video
In deze cursus leer je alle financiële ins en outs die handig zijn als je op management niveau financieel wil meedenken.   

 

Inhoud en opbouw

Deze cursus is volledig vanuit huis te volgen. De live online tutorials vinden plaats op de maandagavond van 19:00 – 20:30 uur via Microsoft Teams. De cursus is Nederlands - en Engelstalig te volgen.

Wat kun je verwachten?

 • Flexibel Leren: Toegang tot inhoudelijke colleges als vooraf opgenomen video's om op je gemak te bekijken voordat je deelneemt aan live tutorialsessies.  
 • Samensmelting van Theorie en Praktijk: Duik in de theoretische aspecten van Management Accounting via inhoudelijke colleges en vertaal deze kennis tijdens live tutorials naar praktijksituaties.  
 • Interactieve Tutorials: Doe mee aan onze interactieve MS Teams-sessies, waarin discussies en rekenkundige oefeningen de theorie tot leven brengen.  
 • Zelfstudie: Verdiep je begrip via zelfstudie, waaronder het herzien van de inhoud, oefenen voor de opdrachten en voorbereiden op de aankomende colleges.  


Studiebelasting  

Met een totale wekelijkse inzet van ongeveer 9 uur zorgt onze goed gestructureerde online omgeving ervoor dat je op koers blijft. Dit is inclusief de 90 minuten durende online tutorial en de circa 30/45 minuten aan video's en zelfstudie (voorbereiding en huiswerk).  


Cursusdata Nederlands- en Engelstalig - 19.30 - 21.00 uur

 • 29 oktober: Relevantie Kosten voor Besluitvorming   
 • 5 november: Kosten Gedrag   
 • 12 november: Marginale Analyse  
 • 19 november: Volledige Kostenberekening  
 • 26 november: Budgettering
 • 3 december: Budgettering voor Controle 


Investering 

De studiekosten van deze opleiding zijn € 1.150,-.  


Certificaat

Aan het einde van de cursus ontvang je een certificaat van deelname.    


Andere cursussen  

Fontys Hogeschool in Venlo ontwikkelt veel meer cursussen voor de professional. Kijk op fontysvenlo.nl voor ons aanbod. 

 
 

Meerwaarde

Met deze cursus heb je heel veel mogelijkheden:

 • Praktische Toepasbaarheid: De cursus biedt een diepgaand begrip van Management Accounting met een focus op relevante kosten voor besluitvorming, kostenanalyse en budgettering. Dit stelt professionals zonder specifieke financiële achtergrond in staat om deze concepten direct toe te passen in praktijksituaties.
 • Flexibel en Interactief Leren: De cursus maakt gebruik van een flexibel leersysteem met vooraf opgenomen video's voor zelfstudie, gevolgd door live tutorialsessies via Microsoft Teams. Deze interactieve sessies bieden deelnemers de mogelijkheid om theoretische kennis om te zetten in praktische toepassingen, waardoor een diepgaand begrip ontstaat.
 • Efficiënte Studiebelasting: Met een totale wekelijkse inzet van ongeveer 9 uur, inclusief online tutorials en zelfstudie, biedt de cursus een gestructureerde en efficiënte leeromgeving. Dit maakt het mogelijk voor deelnemers om financiële managementvaardigheden te ontwikkelen zonder hun dagelijkse verplichtingen uit het oog te verliezen.

 

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

 

Agenda

Er zijn op dit moment geen activiteiten gepland voor deze opleiding. Wil je toch graag langskomen of heb je een vraag? Neem dan contact met ons op.

Praktische info

Niveau
Cursus
Kosten
€ 1.150(BTW vrijgesteld)
Studieduur
1 maand
Startmoment(en)
29-10-2024

 

 

Aanmelden

Hieronder vind je de startdatum van deze cursus of opleiding en kun je je aanmelden.

Startdata


Wordt hier geen startdatum en aanmeldknop getoond?
Dan is aanmelden op dit moment (nog) niet mogelijk.
Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over de cursus/opleiding. We helpen je graag verder!
Alle contactgegevens vind je onderaan deze pagina.

 

Locaties en contact