Sprint naar content
 

Symposium gespreid leiderschap

Op woensdag 15 mei organiseert het Lectoraat goed leraarschap, goed leiderschap een interactieve middag voor schoolleiders en teacher leaders rond het bevorderen van gespreid leiderschap. Deze middag staat een presentatie van ‘the leading lady’ op het gebied van onderzoek naar gespreid leiderschap centraal: professor Alma Harris. Zij is wereldwijd
één van de grootste experts op dit gebied. Na haar (online) presentatie bestaat ook de mogelijkheid om vragen te stellen en met haar in gesprek te gaan.

Dillema's van schoolleiders

Daarnaast delen lector Anje Ros en PhD kandidaat Marlon van de Put uitkomsten van recent onderzoek naar gespreid leiderschap en dilemma’s die schoolleiders hierbij ervaren. We gaan vervolgens aan dialoogtafels in gesprek over deze dilemma’s van schoolleiders en kartrekkers en ontwikkelen samen concrete oplossingen hiervoor.


Moet ik ingrijpen als een PLG niet zo loopt als zou moeten? Hoe kan ik kartrekkers ondersteunen als hun leiderschap niet wordt geaccepteerd? Voelen leraren nog wel eigenaarschap als kartrekkers alle verantwoordelijkheid dragen? Hoe kunnen PLG’s goed functioneren bij een lerarentekort? Hoe krijg ik leraren mee, die niet willen leren of zich overbelast voelen?

Zijn deze dilemma’s voor jou herkenbaar en wil je geïnspireerd worden door prof. Alma Harris? Kom ook op 15 mei en leer hoe je effectief aan de slag kunt gaan met het ontwikkelen van gespreid leiderschap.

Locatie

De aula van onze locatie in Den Bosch (Frans Fransenstraat 15, 5231 MG, Den Bosch)

Programma

13.45u –14.00u: Inloop
14.00u – 14.30u: Presentatie over het belang van gespreid leiderschap in scholen als lerende organisaties door Anje Ros. Daarnaast een presentatie van onderzoek naar dilemma’s van schoolleiders bij gespreid
leiderschap door Marlon van de Put
14.30u – 15.00u: Online presentatie van professor Alma Harris
15.00u – 15.30u: Vraag en antwoord met professor Alma Harris
15.30u – 16.30u: Pauzemoment en in gesprek aan de dialoogtafels
16.30u: Gezamenlijke afronding en mogelijkheid tot napraten

 

Symposium

Datum en tijd
woensdag 15 mei 2024
14.00 - 16.30 uur
Adres
Frans Fransenstraat 15, 5231 MG 's-Hertogenbosch
Gebouw
Gebouw Frans Fransenstraat (FF)
Ruimte
Aula

Locatie

Frans Fransenstraat 15, 's-Hertogenbosch

Locatiekaart op adres: Frans Fransenstraat 15, 's-Hertogenbosch