Sprint naar content
 

Bijeenkomst Inclusiever Onderzoek

Sfeerafbeelding Fontys

Onderzoek en projecten 'inclusiever maken' kan op tal van manieren. We merken dat we daarbij veel van elkaar kunnen leren. Die geleerde lessen delen we tijdens de tweede bijeenkomst over Inclusiever Onderzoek. 

De eerste bijeenkomst (november 2023) werd zeer goed gewaardeerd. We neem je graag opnieuw mee in mooie voorbeelden en nodigen je uit om mee te denken, praten en leren tijdens de workshops. 

Het Centre of Expertise Health wil dat iedereen een eerlijke kans heeft op een gezond leven. Dat doen we door onderzoek, onderwijs en praktijk te laten samenwerken aan vraagstukken over gezondheid. We streven ernaar om alle betrokkenen daarbij hun eigen rol te geven en we kiezen voor een toegankelijke en begrijpelijke aanpak.

Voor wie?

Het symposium is bedoeld voor onderzoekers, studenten, docenten en professionals die (gezondheidszorg)dienstverlening ontwikkelen of aanbieden, en andere geïnteresseerden.

(Voorlopig) programma

13.00 uurOntvangst
13.15 uurWelkom
13.25 uurKeynote door Theo Niessen
14.15 uurWorkshops ronde 1
15.15 uurPauze
15.30 uurWorkshops ronde 2
16.40 uurWrap-up en afsluiting
17.00 uurBorrel

Keynote: Theo Niessen

Onderzoek is niet waardenvrij. Maar welke waarden streef je na in je onderzoek en streef je ze bewust na? Theo Niessen neemt ons mee in de vraagstukken die bij dit thema horen. Hierbij gaat het ook om vragen als: wat voor een onderzoeker wil ik zijn? Wil ik begrijpen of ingrijpen? Maar ook de vraag of ik als onderzoeker de positie wil innemen van toeschouwer of deelnemer.

Theo Niessen is lector 'Versterken Impact Praktijkgericht onderzoek’ bij Fontys Hogeschool.

Workshops

Titel Workshopleider(s)
Je doelgroep aan slag brengen en houden met de Structured Interview Matrix John Dierx en Cindy de Bot
De reis naar Inclusiever Onderzoek Jennifer Jubitane en Cheryl McDowall
Ontwerpen met mensen met dementie / dansen
365 dagen in de wijk Neeltje Spit en Lydia van Dinteren


Het workshopprogramma wordt nog aangevuld.

Om écht verschil te maken bij het aanpakken van uitdagingen in gezondheid, is samenwerken onmisbaar. Samen leren en innoveren om iedereen een eerlijke kans te geven op een gezond leven: daar ligt de missie van het Centre of Expertise Health. We hebben hiervoor ook jouw expertise, kennis en ervaring nodig. Doe, denk en discussieer daarom mee!

 

Symposium

Datum en tijd
dinsdag 04 juni 2024
13.00 - 17.30 uur
Adres
Rachelsmolen 1, Eindhoven
Gebouw
Campus Rachelsmolen (R11)
Ruimte
2.31

Locatie

Rachelsmolen 1, Eindhoven

Locatiekaart op adres: Rachelsmolen 1, Eindhoven