Sprint naar content

Proefstuderen

Een goede manier om te onderzoeken of het beroep van docent bij je past is door deel te nemen aan een proefstudeerdag. Je wordt uitgedaagd na te denken over je motivatie voor het beroep van leraar. Welke kwaliteiten heb je daarvoor nodig en hoe passen jouw kwaliteiten bij het docentschap? Daarnaast maak je kennis met de opleiding, docenten, studenten en het gebouw. Zo ervaar je hoe het is om te studeren bij Fontys Lerarenopleiding Tilburg. Zowel geïnteresseerden in een voltijd- als deeltijdopleiding kunnen deelnemen aan de proefstudeerdag.

Wil je graag een goed beeld hebben van de specifieke opleiding, dan kun je deelnemen aan een meeloopdag.

In het nieuwe studiejaar volgen er weer proefstudeerdagen.

Programma

08.45Verzamelen receptie P1 Mollergebouw
09.00 uurOntvangst met koffie en thee
09.15 uurDe lerarenopleiding: wie zijn we, waar zijn we als we niet online zijn, welke opleidingen en opleidingsvarianten bieden wij aan?
09.45 uurWelke kwaliteiten zie jij in jezelf en zien anderen in jou? Hoe passen die bij het docentschap?
10.45 uurPauze
11.00 uurMotivatie voor beroep: hoe zie jij het onderwijs van de toekomst, jouw rol en toegevoegde waarde daarin? Hoe kom je tot je keuze voor dit beroep, welke activiteiten kun je ondernemen om te komen tot een bewuste en onderbouwde keuze? Wat/wie heb je verder nodig om je keuze te maken, wat wordt voor jou de volgende stap?
12.15 uurEvaluatie, afronding plenaire gedeelte. Graag weten wij wat je bevindingen zijn met deze dag, welke tops en tips jij voor ons hebt.
12.30 uurNeem een kijkje bij de opleidingen. Studenten van de opleidingen waarvoor je belangstelling hebt getoond halen je op voor de lunch en om je een kijkje te geven in de opleiding. Indien er geen activiteiten zijn bij de opleiding van je keuze, dan kun je in gesprek met de co├Ârdinator of een kijkje nemen bij een andere opleiding van hetzelfde cluster. Er staat hoe dan ook een student voor je klaar.