Sprint naar content

Bedrijfsmanagement MKB - Marketing

project.general_error_message

Marketingopdracht

Holland Drone is bezig met de ontwikkeling van twee nieuwe drones. Hieronder worden de twee drones beschreven:

- DRONE X: deze drone is, net als de HOLLAND YOU, ontwikkeld voor fun and filming en de consumentenmarkt. De drone is bewust ontwikkeld voor een hogere prijsklasse en beschikt dan ook over zeer uitgebreide functies zoals een 12 megapixel en Full HD camera, voorgeprogrammeerde videofuncties, obstakel detectie sensoren en een bril waarmee je exact hetzelfde ziet wat de drone ziet.

- DRONE Y: deze drone is, in tegenstelling tot de HOLLAND YOU en de DRONE X, ontwikkeld voor de zakelijke markt. De drone kan met een ongelooflijke 50 megapixel en 4K camera foto’s en video’s van extreem hoge kwaliteit maken. De drone beschikt over software die lengte, breedte en diepte/hoogte van gebieden kan meten en in beeld kan brengen en beschikt tevens over GPS software die het mogelijk maakt om routes in te stellen die de drone vervolgens zelfstandig kan vliegen. De HOLLAND PRO heeft een reikwijdte van maar liefst 7 kilometer.

Holland Drone wil uiteindelijk één van deze drones op de markt brengen. Om erachter te komen welke drone zij het beste op de markt kunnen brengen, hebben zij marktonderzoek gedaan en een  aantal financiële analyses uitgevoerd. Aan de hand van deze onderzoeken en analyses heeft Holland Drone een onderbouwde keuze gemaakt welke drone het beste op de markt gebracht kan worden en waarmee zij denken de meeste winst te kunnen maken.

Holland Drone heeft uiteindelijk besloten om Drone Y op de markt gebracht gaat worden. Bij een nieuw product hoort natuurlijk naast een passende merknaam ook een goede reclamecampagne om ervoor te zorgen dat de drone bekend wordt bij de juiste doelgroep(en). 

Wat zou een passende merknaam voor Drone Y kunnen zijn en waarom?