Sprint naar content
Marije Arentze

Docent-onderzoeker

M. (Marije) Arentze

Marije Arentze is sinds 2022 als docent-onderzoeker verbonden aan Fontys Journalistiek. Haar interessegebieden zijn onder meer desinformatie en informatieoorlogvoering, ‘pre-bunking’-interventies en (Zuid-)Oost-Europa.

Eerder combineerde ze een masteropleiding Oost-Europese Studies aan de Universiteit van Amsterdam met een functie als directeur bij DROG, een Nederlandse journalistieke startup die evidence-based psychologische interventies ontwikkelt tegen online manipulatie, waaronder de wereldberoemde Bad News-game. Ze werkte samen met onderzoekers en actoren uit het maatschappelijk middenveld van over het hele continent om deze interventies in onderwijsprogramma’s te implementeren.

Als lid van het lectoraat Journalistiek en Verantwoorde Innovatie omvatten haar onderzoeksinteresses praktische implementaties van ‘pre-bunking’ en nieuwe rollen en perspectieven voor de journalistiek in het tijdperk van desinformatie. Als docent geeft ze les over innovatie, ondernemerschap en cybersecurity.


Contact

Marije Arentze

M. E. (Marije) Arentze

Docent-onderzoeker