France Excellence Scholarships (after graduation)

The France Excellence Scholarships are available for Dutch students that plan to go to France after graduation.

Their information is provided in Dutch:

Fontys only shares this information and is no contact person, in case of questions and information please visit this website: Institut Français NL

Ambience photo Fontys

In dit bericht vind je meer informatie over de programma’s van France Excellence.

Ben je een Nederlandse HBO- of WO-student of PhD’er en ga je binnenkort naar Frankrijk? Meld je dan aan voor één van onze programma’s.

France Excellence Descartes– aanmelddeadline30 april 2024

De France Excellence Descartes studiebeurzen ondersteunen studenten uit het Nederlands hoger onderwijs die een masterprogramma willen volgen in Frankrijk.HBO- en WO-studenten vanuit elke academische discipline kunnen zich aanmelden voor de beurs.

France Excellence Van Dongen – aanmelddeadline 30april 2024

De France Excellence Van Dongen studiebeurzen zijn bestemd voor studenten uit kunst- en designstudiesbinnen het Nederlands hoger onderwijsdie hun master in Frankrijk willen volgen.

France Excellence Quantum – aanmelddeadline 30 april 2024

De France Excellence Quantum studiebeurzen ondersteunen studenten, PhD’ers en jonge onderzoekers, uit het Nederlands hoger onderwijs die een masterprogramma willen volgen, of onderzoek willen doen, in Frankrijk, en vice-versa. Kandidaten binnen quantum kunnen zich aanmelden voor de beurs. In samenwerking met: Quantum Delta NL en QuantEduFrance.

France Excellence Europa – aanmelddeadline 29 maart 2024

Het beurzenprogramma France Excellence Europa ondersteunt een master aan een Franse universiteit en is bedoeld voor masterstudenten uit de 26 landen van de EU, tussen de 18 en 26 jaar. Volg onze socials voor meer informatie.

Taalassistenten

Het programma Taalassistenten stelt studenten in de gelegenheid zich onder te dompelen in de Franse taal en cultuur en het Franse onderwijssysteem (Académie de Guyane of Académie de Lille) en tegelijkertijd een verrijking vanuit hun eigen - Nederlandse - taal en cultuur mee te brengen.

Fontys only shares this information and is no contact person, in case of questions and information please visit this website: Institut Français NL