Het FICT-kompas

Powered by Identity

Iedere organisatie heeft een identiteit. Dat is o.a. belangrijk voor een fijn werkklimaat en sterke positionering. In een veranderende organisatie is het soms weer even zoeken naar die identiteit. FICT is aan het veranderen; een transformatie van onderwijsinstelling naar kennisinstelling. Even pas op de plaats maken en onszelf en onze waarden opnieuw verkennen, draagt bij aan de ontwikkeling van een gezamenlijk beeld van de richting waarin we ons bewegen en hoe we daaraan in onze dagelijkse werkzaamheden handen en voeten kunnen geven.

Waar staan wij voor? Wat verbindt ons? Wat voor bedrijf zijn wij met zijn allen aan het worden? En welke rol speel jij in het geheel?

Het themateam Identity heeft op basis van interviews met collega’s en andere betrokkenen bij onze organisatie de afgelopen tijd hard gewerkt om dit vast te leggen in het ’FICT-kompas‘. Hieronder een voorlopige versie. De komende tijd zullen we verder gaan om in samenspraak met jullie het kompas verder te verbeteren en aan te scherpen.

FHICT Kompas

Het FICT-kompas, en zijn verschillende windrichtingen, geeft weer hoe we met elkaar en onze stakeholders willen omgaan, wat we belangrijk vinden in onze werkwijze en hoe we samen onderweg zijn naar onze toekomstige organisatie. Wij hopen dat jij jezelf herkent in dit kompas en je wellicht op sommige gebieden uitgedaagd voelt. Dat het stimuleert tot het opzoeken van elkaar en gebruik maken van elkaars kwaliteiten. En dat het inspireert om op onze karakteristieke manier in beweging te blijven en te blijven verbeteren.

De basisgedachte van het model is de diversiteit aan mensen met hun verschillende drijfveren die onze organisatie rijk is. Die diversiteit en de vrijheid die iedereen heeft om te zijn wie hij/zij is, is de kracht van onze organisatie. Door het bundelen van al die krachten – onder meer van medewerkers, studenten en werkveld – vormen we de dynamische en vooruitstrevende community die we nu en in de toekomst willen zijn. Een community waar pioniersgeest, betekenisvolle innovatie, samenwerking en inclusiviteit voorop staan. Iedereen heeft de vrijheid om daarin de eigen focus te kiezen die past bij de eigen ambities en interesses. We zijn een organisatie in beweging. Stilstaan is geen optie. We stimuleren mensen om hun wereld te vergroten, op zoek te gaan naar nieuwe uitdagingen en tegelijkertijd te blijven doen waar ze goed in zijn en daar nog beter in te worden.