Sprint naar content

Composite

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

Fontys Large Scale printing

We ontdekken de nieuwe mogelijkheden van compisite 3D printing. In tegenstelling tot traditionele 3D printtechnieken worden bij composiet 3D printen meerdere materialen gebruikt, waaronder een combinatie van polymeren en vezels.

Deze innovatieve benadering van 3D printen heeft nieuwe mogelijkheden geopend voor het maken van complexe en zeer functionele onderdelen, met de mogelijkheid om materiaaleigenschappen aan te passen en ingewikkelde geometrieën te maken die voorheen onmogelijk waren voor composieten.

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

Uitgelicht project: Interreg AACOMA Hybrid Yarns

About us - AACOMA 2020 (aacoma-interreg.eu)

Plaats hier een persoonlijk verhaal
 

Onderzoeksgebied

Ons onderzoek richt zich op de volgende interessegebieden:

Op het gebied van materialen richt ons onderzoek zich op de validatie van composietmaterialen voor 3D printen. We zoeken voortdurend naar nieuwe materialen die sterk, licht en milieuvriendelijk zijn. Om de kwaliteit te garanderen, valideren we de prestaties van onze composieten met behulp van geavanceerde technieken. Ons team optimaliseert procesparameters zoals temperatuur en snelheid om de gewenste eigenschappen te bereiken. We evalueren de mechanische eigenschappen van onze materialen om er zeker van te zijn dat ze sterk en duurzaam zijn. Vezels zijn een cruciaal onderdeel en we onderzoeken nieuwe combinaties om onze composieten te verbeteren. Tot slot zetten we ons in om afval te minimaliseren door materialen te ontwikkelen die aan het einde van hun levensduur gerecycled kunnen worden.

Sfeerafbeelding Fontys

Ons onderzoek richt zich op de praktische toepassingen van composietmaterialen voor 3D printen, met een focus op de industrie. Met 3D printen kunnen we sterke en lichtgewicht onderdelen maken die uniek ontworpen zijn voor specifieke toepassingen. Een van de belangrijkste voordelen van 3D printen is de kortere doorlooptijd bij de productie van onderdelen. Met onze composietmaterialen kunnen we complexere onderdelen maken die niet mogelijk zijn met traditionele productiemethoden. Dit opent nieuwe ontwerpmogelijkheden en kan de prestaties en efficiëntie van onderdelen in verschillende industrieën verbeteren. Onze composiet geprinte onderdelen hebben de potentie om traditionele onderdelen te vervangen en de prestaties in een breed scala aan toepassingen te verbeteren.

Sfeerafbeelding Fontys

Ons onderzoek richt zich op het gebruik van simulatie om het 3D printproces te optimaliseren. Momenteel werken we aan een model van onze grootschalige printer met een FDM-printer, waarmee we het printproces kunnen simuleren. Hierdoor kunnen we potentiële problemen identificeren en aanpakken voordat we gaan printen, wat tijd en middelen bespaart. Door het printproces te simuleren, kunnen we procesparameters zoals temperatuur en printsnelheid optimaliseren om de gewenste eigenschappen van onze producten te bereiken. Naast ons schaalmodel wordt er gewerkt aan de ontwikkeling van een digitale simulatietool die het volledige printproces kan simuleren.

Sfeerafbeelding Fontys

Ons onderzoek is continu bezig met het verbeteren van het 3D printproces door nieuwe functies aan onze printers toe te voegen. We onderzoeken de toevoeging van functies zoals grootschalige continue vezels, heropwarming en real-time monitoring van het printproces. Met deze functies kunnen we complexere onderdelen printen en de efficiëntie van het printproces verbeteren. We onderzoeken ook nieuwe hybride technieken, zoals afwisselend printen en frezen, waarbij verschillende technologieën worden gecombineerd om nieuwe niveaus van precisie en nauwkeurigheid te bereiken. Ons doel is om een veelzijdige en efficiënte 3D printer te maken die kan voldoen aan de behoeften van verschillende industrieën.

Sfeerafbeelding Fontys

 

Partners

Verder komen in de wereld doe je nooit alleen, met trots werken wij samen met:

Sfeerafbeelding Fontys

Composiet systemen

Sfeerafbeelding Fontys

Sfeerafbeelding Fontys