Sprint naar content
Foto Zoran Bogdanovic

Z. (Zoran) Bogdanovic

Zoran Bogdanovic (28) is een (onderzoeks-)journalist die o.a. heeft gepubliceerd voor De Groene Amsterdammer, NRC, VICE en de zuidelijke DPG-titels.

Hij schrijft vooral reportages en achtergrondartikelen over een brede maatschappelijke problemen: van online radicalisering van jongeren tot klimaatverandering. Qua onderzoeksjournalistiek schreef hij een serie verhalen over gifransporten op het Brabantse spoor en dakloze arbeidsmigranten in de regio Tilburg.

Ook vertrekt hij zo nu en dan naar het buitenland om over de gevolgen van geopolitieke verhoudingen te berichten, zoals de Russische invloed in Bosniƫ. Vaak wil hij met behulp van kleine, persoonlijke voorbeelden het grote verhaal vertellen. Bij Prometheus schrijft hij aan een boek over zestig jaar arbeidsmigratie.

Op Fontys Journalistiek heeft hij jarenlange ervaring als redactiebegeleider en begeleidde hij studenten 1-op-1. Op dit moment leidt hij het project 'Hyperlokaal Brabant', in opdracht van Omroep Brabant om het lokale nieuwsplaatje van de provincie in kaart te brengen.


Contact