21
mei
2019
|
15:51
Europe/Amsterdam

Fontys ICT levert actieve bijdrage aan Dutch Technology Week 2019

Night of the Nerds, UXLab, ICTalent Awards & projecten Google Digitale Werkplaats

Night+of+the+Nerds

De 8e editie van de Dutch Technology Week (DTW) is van 20 t/m 25 mei 2019. Tijdens deze week worden in heel Nederland wonderlijke en innovatieve technologieverhalen verteld. De hightech industrie is een belangrijke sector voor de Nederlandse economie. De sector draagt bij aan het ontwikkelen van oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken en levert echt topprestaties waar we trots op kunnen zijn. Om dit trotse gevoel te delen werken bedrijven, overheden en kennisinstellingen samen aan een week vol met technologische verrassingen. Iedereen kan tijdens de DTW zien, voelen en ervaren hoe kansrijk en uitdagend het is om mee te werken aan uitvindingen die de wereld veranderen. Fontys Hogeschool ICT is een van de kennisinstellingen die een bijdrage levert aan het programma met Night of the Nerds, ICTalent Awards en het UXLab met SpaceVikings en Tied Together. Daarnaast staan er ook diverse projecten bij de Google Digitale Werkplaats.

Night of the Nerds
Op dinsdag 21 mei vindt het evenement Night of The Nerds plaats in het Klokgebouw te Eindhoven. Een dag waar innovatie en technologie centraal staat, met een grote focus op ontmoeten en ontdekken. Fontys is partner van dit event dat georganiseerd wordt tijdens de Dutch Technology week en staat dit jaar met diverse projecten klaar om de nieuwste technologie, digitale ontwikkelingen en creatieve toepassingen te laten zien. Wouter Sluis en zijn team zijn aanwezig met de projecten: Game Space Racers, Game Testlab en een workshop voor het programmeren van 3D games. Ook staan de lichtinstallaties van GLOW 2019 in het Klokgebouw.
– Meer informatie klik hier.

UXLab
Op donderdag 23 mei staat het UXlab met twee bij Fontys ICT ontwikkelde games in samenwerking met Future Bites op MissionTech: Tied Together en SpaceVikings. Met het event MissionTech willen we kinderen in het Primair Onderwijs (m.n. Groep 6 t/m 8) op speelse wijze enthousiasmeren en prikkelen voor technologie en de toekomst. Een onbewuste leerzame ervaring met veel fun, die kinderen bewust maakt van het gegeven dat technologie is verweven met de hele wereld. 
– Meer informatie klik hier.

Projecten rondom Google Digitale Werkplaats
Op donderdag 23 mei staat de bus van Google voor de Google Digitale Werkplaats voor het Fontys ICT InnovationLab (Strijp TQ). De bus is de hele week in Eindhoven voor de Dutch Technology Week. Maar deze dag speciaal voor de deur van FHICT. De hele dag worden workshops aangeboden. Daarnaast staan er drie tot vier opstellingen van ICT-studenten opgesteld deze dag, gemaakt voor de DTW.

ICTalent Awards
Op vrijdag 24 mei is de grote finale van de ICTalent Awards. In totaal zullen acht deelnemers, allen bestaaande uit ICT-studenten hun werkende prototypes laten zien op de ICTalent Markt. Stap op een fiets en verzamel data of maak kennis met Sparky; een game om je ademhaling onder controle te krijgen. Vervolgens is er de ICTalent Awards, waarbij de deelnemers hun idee pitchen. Rode draad tijdens dit event is de impact van projecten op de maatschappij. De winnaar gaat naar huis met een waardecheque van 2000 euro. Een professionale show, gratis te bezoeken. Voor tickets klik hier. Ter afsluiting een gezellige vrijdagmiddagborrel voor alle bezoekers.
– Meer informatie klik hier.

Bronnen:

https://www.dutchtechnologyweek.com/nl/over-de-dtw
https://www.fontys.nl/nieuws/laat-je-inspireren-door-de-wereld-van-technologie/
https://www.dutchtechnologyweek.com/en/events/mission-tech
https://www.eventbrite.nl/e/tickets-mission-tech-primair-onderwijs-event-dtw19-55284199529
https://www.fontysictalent.nl

 

Auteur: Maartje van Hees