Career Event

Kennismaken met stagiaires, afstudeerders of gewoon netwerken? Op woensdagmiddag 4 oktober 2023 openen de deuren van het Klokgebouw in Eindhoven voor het Career Event 2023!

Meer dan 1000 studenten van Fontys Economie en Communicatie, Fontys HRM en Toegepaste Psychologie, Fontys Bedrijfsmanagement, Educatie en Techniek en Fontys Marketing en Communicatie gaan op zoek naar een stage, afstudeeropdracht of (bij)baan. Dé ideale mogelijkheid voor organisaties om deze young professionals te ontmoeten en in gesprek te gaan over de mogelijkheden tijdens of na de studie.

Interesse in deelname aan dit mooie evenement? Alle partners, relaties en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom. Meld je organisatie aan via de link onderaan deze pagina. Hieronder vind je alvast een sfeerimpressie van voorgaande jaren en het programma van het Fontys Career Event 2023

Aftermovie Career Event 2022

After movie Career Event 2022

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

Programma Career Event 2023

  • 10.00 - 12.00 uur | Inrichten van de stand door standhouders
  • 12.00 - 12.45 uur | Lunch voor standhouders
  • 13.00 - 16.30 uur | Speeddates en beursvloer met studenten
  • 16.30 - 17.30 uur | Borrel en netwerken voor standhouders

Deelname aan dit evenement kost €500,- exclusief BTW voor bedrijven. Voor non-profit organisaties hanteren we een aangepast tarief, neem daarvoor contact op met fhecforcompanies@fontys.nl.

Deelnemende opleidingen

In contact komen met onze young professionals, dat is waar het om draait tijdens het Career Event in het Klokgebouw in Eindhoven! Onze studenten zijn op zoek naar een stage- of afstudeeropdracht, een praktijkopdracht, bijbaan of startersfunctie. Studenten van de volgende opleidingen zijn aanwezig:

Bij de opleiding Accountancy leren de studenten een kritische blik te ontwikkelen en een vertrouwenspersoon te zijn voor een breed spectrum van organisaties. Ook leren ze hoe ze discreet om moet gaan met vertrouwelijke informatie. Ze ontwikkelen zich met op het gebied van onderzoeken, communiceren, presenteren en adviseren. Hierbij volgen ze vakken als financieel management, risico analyse, audit & assurance en ethiek en wetgeving. Na de opleiding kunnen studenten aan de slag gaan bij een accountantskantoor of als intern accountant bij een bedrijf.
Tijdens de opleiding Bedrijfskunde leren studenten organisaties op alle vlakken te doorgronden, bedrijfsprocessen te verbeteren en leren ze hoe ze mensen mee kan krijgen in veranderingen. Dit door naar organisaties te kijken, te analyseren en aan de slag te gaan met praktijkopdrachten. Daarnaast worden ze wegwijs gemaakt in vakgebieden als strategisch management, procesoptimalisatie, informatiekunde, bedrijfseconomie & personeelsmanagement. Na de opleiding Bedrijfskunde weten studenten hoe ze veranderprocessen kunnen begeleiden en kunnen ze organisaties adviseren hoe het beter kan. Ze gaan onder andere aan de slag als projectleider, adviseur en manager.
Communicatie is belangrijk en wordt elke dag steeds belangrijker in onze samenleving. Daarom draait het onderwijs en onderzoek van Communicatie volledig rondom wat merken, mensen en media teweegbrengen in een markt en in de maatschappij. Commercieel én ideëel. Communicatie leidt studenten op tot een communicatieprofessional die zowel op strategisch als operationeel niveau uit de voeten kan. Het is een brede opleiding die de juiste bagage geeft om in een veranderend communicatielandschap te kunnen opereren, op een veelheid van plekken, zowel commercieel als publiek. Daarbij geloven we in een verankering van het onderwijs in het beroepenveld en omgekeerd. 
In onze razendsnel veranderende wereld is een marketeer die de commerciële vraagstukken van vandaag én morgen aanpakt en oplost onontbeerlijk voor organisaties. Bij Commerciële Economie worden toekomstbestendige young professionals opgeleid. Met onderwijs dat uitgaat van het leerproces, dat mee innoveert met het werkveld en waar de bedoeling centraal staat. Onderwijs wordt samen gemaakt met het werkveld, is daardoor altijd actueel en zelfs innoverend. Studenten en opdrachtgevers trekken gezamenlijk op, inspireren en versterken elkaar.
Studenten van de opleiding Finance & Control worden opgeleid in een breed financieel-economisch domein. Studenten volgen vakken in de richting van budgettering, organisational behaviour, bedrijfseconomie en recht waarbij er een focus ligt op digitalisering, data-analyse en verschillende ERP-systemen. Studenten verdiepen zich in het beheersen van bedrijfsprocessen, het overnemen van een bedrijf en het opstellen van managementinformatie. Na de opleidingen gaan studenten vaak aan de slag als business controller, financieel manager of risicoanalist.
Bij de opleiding Finance, Tax and Advice leren studenten de wensen van de klant in kaart te brengen en deze te vertalen naar een cijfermatig onderbouwd advies. Studenten volgen vakken in de richting van management & organisatie, financiële markten, inkomensplanning en beleggen en gaan aan de slag met financiële planningen en leren meer over organisaties en internationale ontwikkelingen. Uiteindelijk worden onze studenten opgeleid tot financieel/fiscaal adviseur, risicomanager, Bedrijfsfiscalist of belastingadviseur.
Studenten van de opleiding International Business worden opgeleid tot zelfstandig manager in een internationale omgeving. Ze studeren in een omgeving met zo’n 50 verschillende nationaliteiten waardoor ze ervaren hoe het is om samen te werken met mensen uit verschillende culturen. Ze volgen vakken als business communications, intercultural proficiency, finance & accounting en business research, werken aan internationale marketingprojecten en schrijven businessplannen. Na de opleiding gaan veel studenten aan de slag als exportmanager, accountmanager, marketingconsultant of projectmanager.
Bij de opleiding International Communication Management leren de studenten in een internationale omgeving hoe ze mensen kunnen inspireren, informeren en te binden. Studenten leren alles over communicatie, branding, merkstrategie en de inzet van media op een internationaal niveau. Studenten doen communicatieonderzoek, ontwikkelen communicatiestrategieën, gaan aan de slag met maatschappelijke vraagstukken en werken als zelfstandig communicatiespecialist voor echte opdrachtgevers. Na de opleiding gaan veel studenten aan de slag als communicatiemedewerker of –adviseur, social media specialist, brand en content manager of digitaal marketeer.

Door het brede aanbod aan praktijkvakken en opdrachten worden de studenten van Ondernemerschap & Retail Management klaargestoomd voor een toekomst als ondernemer of ondernemend manager in een dynamische omgeving. Studenten gaan aan de slag met interne processen van een organisatie zoals supply chain management, performancemanagement en retailmarketing om uiteinedleijk hun eigen onderneming op te starten. Afhankelijk van de interesse van de studenten starten ze een eigen bedrijf, nemen ze een bedrijf over of gaan ze bijvoorbeeld aan de slag als salesmanager.
Studenten worden bij Vastgoedkunde opgeleid tot een brede vastgoedprofessional. Studenten krijgen vakken als bouwkunde, vastgoedmarketing en planologie. Ze verdiepen zich in de wereld van het vastgoed en de stakeholders en leren verbanden te leggen met maatschappelijke ontwikkelingen aan de hand van praktijkopdrachten. Na de opleiding gaan studenten aan de slag als project- en gebiedsontwikkelaar, vastgoedbeheerder of werken ze bij makelaars- of taxatiebureaus.
Technische bedrijfskunde is een praktisch, brede, technische managementopleiding, met aandacht voor mens, organisatie, economie en techniek. Het leidt studenten op voor managementfuncties binnen grote nationale en internationale organisaties. Centraal staat het analyseren van het gehele bedrijfsproces en daarin kansen zien tot verbetering en optimalisatie.  
Industrial Engineering & management is a varied programme with focus on people, organizations, economics and technology. Focussed on personal development, coaching and not only theoretical insights, but also practical skills to be successful. Students will gain experience already during the programme through working on projects at real companies.
Automotive & Mobility Management leidt studenten op tot manager in automotive & mobiliteitsbranche. Van vakken in autotechniek en mobiliteit tot bedrijfskundige uitdagingen in logistiek en innovatie. Dit allemaal in combinatie met managementvaardigheden zoals communiceren, leren presenteren en onderhandelen. 
Bedrijfsmanagement MKB is een brede, technische managementopleiding, gericht op functies binnen het midden- en klein bedrijf of ondernemerschap. De student doet kennis op over alle interne bedrijfsprocessen: logistiek & techniek, bedrijfseconomie, marketing, personeel & organisatie en leidinggeven. Deze toekomstige managers zijn van alle markten thuis! 
Studenten Human Resource Management (HRM) willen het beste uit mensen en organisaties halen. Ze leren alles over het werven, aannemen, opleiden en begeleiden van medewerkers. En ze leren hoe je medewerkers kunt motiveren om hun talenten te benutten en ambities te realiseren. Zo bouwen zij een team waarmee jouw organisatie optimaal presteert. Waar komen onze studenten zoal terecht? Als HR adviseur bij een MKB-bedrijf of multinational, als intercedent bij een werving- en selectiebureau, als re-integratiecoach bij een arbodienst, als decaan op een school, als zelfstandig loopbaanadviseur, als consulent werk en inkomen bij het UWV of als recruiter bij een detacheringsbureau. Onze HRM studenten worden dé verbinders van mensen en werk! Wil je weten hoe onze HRM studenten kunnen worden ingezet binnen jouw organisatie? We denken graag met je mee: praktijkhrm@fontys.nl.
Studenten Toegepaste Psychologie worden opgeleid tot experts in het beoordelen en beïnvloeden van gedrag. Overal waar een positieve gedragsverandering gewenst is, bij individuen of groepen, kunnen ze via gedegen onderzoek helpen met een passende interventie. Hun competenties zijn coachen, trainen, voorlichten en assessen. TP’ers zijn breed inzetbaar bij Mens & Werk, Mens & Techniek, Onderwijs & Ontwikkeling, Welzijn & Gezondheid, Mens & Maatschappij. Van leefbaarheid, duurzaam gedrag, loopbaancoaching, gebruiksvriendelijke technologie tot re-integratie en nog veel meer. Wil je weten hoe TP’ers ingezet kunnen worden in jouw organisatie? We denken graag met je mee: praktijktp@fontys.nl

Meld je aan voor het Career Event 2023

Bedankt voor uw interesse in het Fontys Career Event 2023. Het maximaal aantal aanmeldingen voor het Career Event is bereikt. Wel is het mogelijk om uw wens tot deelname kenbaar te maken via onze wachtlijst. Wanneer er onverhoopt toch een plaats vrij komt, zullen wij contact met u opnemen.

Vul het formulier in en meld je aan voor de wachtlijst

Praktische informatie

Per bedrijf is er ruimte voor maximaal vier personen. Dit betreft zowel de beursvloer als de speeddates. Overige praktische informatie betreffende dit evenement vind je hieronder:

Opbouw

  • Afmeting stand: 2x1x1 meter incl. tafel en twee barkrukken
  • Stroom: 4 stopcontacten (1 groep) per stand voor normaal gebruik
  • Licht: voldoende zaallicht aanwezig. Er is geen optie voor ophangsystemen aan het plafond
  • Aankleding: dient zelf voor te worden gezorgd, mits dit binnen de afmetingen past. Voorbeelden hiervan zijn roll-up banners, display, laptop of monitor. Andere wensen? Neem contact met ons op: fhecforcompanies@fontys.nl
  • WiFi: gratis aanwezig voor normaal gebruik
  • Parkeren: betaald parkeren in parkeergarage 'Om de Hoek'

Afbouw

Het afbouwen begint op 4 oktober om 16.30 uur. De meegebrachte middelen dienen uit de stand meegenomen te worden. Op 5 oktober is er tussen 9.00 en 12.00 uur de mogelijkheid om eventuele achtergebleven spullen op te halen. Let op: er is geen beveiliging aanwezig. Het achterlaten van spullen geschiedt op eigen risico van de deelnemers.

Catering

Op 4 oktober serveren we lunch voor standhouders tussen 12.00 en 12.45 uur. Koffie, thee en water is gedurende de hele dag gratis beschikbaar. Tussen 16.30 en 17.30 uur is er een borrel voor standhouders.