20
augustus
2019
|
15:00
Europe/Amsterdam

Twee nieuwe leden Raad van Toezicht benoemd

Kees Koedijk en Bart Meussen nieuwe toezichthouders

Bart Meussen 17_6 (2)

De Raad van Toezicht van Fontys telt per 1 augustus 2019 twee nieuwe leden: Kees Koedijk (58) en Bart Meussen (47) zijn vanaf die datum de opvolgers van respectievelijk Rob Fastenau en Erik Borgman die beiden de maximale zittingstermijn hebben bereikt.

Prof. dr. Kees Koedijk is sinds deze zomer hoogleraar Finance aan Tilburg University. Daarvoor was hij, sinds 2012, decaan/directeur van TIAS Business School en tussen 2007 en 2012 decaan van de faculteit economie en financiën, allebei ook aan de Tilburgse universiteit. Kees Koedijk studeerde economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en promoveerde aan diezelfde universiteit in 1989. Daarna vervulde hij diverse wetenschappelijke en bestuurlijke functies in de universitaire wereld, onder meer aan de Universiteit Maastricht en aan Tilburg University. Sinds 2016 is Kees Koedijk één maand per jaar research professor aan Shanghai University. Daarnaast heeft hij brede ervaring als toezichthouder, onder meer bij ABP Pensioenfonds en ASN Bank.

Drs. Bart Meussen RC is momenteel global director control group bij Koninklijke BAM. Hij is een ervaren financiële specialist die na een studie economie aan Tilburg University en een opleiding tot controller aan de VU Amsterdam diverse financiële managementfuncties vervulde in het (internationale) bedrijfsleven. Zo was Bart Meussen onder meer werkzaam bij KPN en Philips. De afgelopen jaren was Bart Meussen een veelgevraagd spreker en schreef hij artikelen over de (digitale) ontwikkeling van de financiële functie bij organisaties. Net als Kees Koedijk is Bart Meussen woonachtig in Brabant en via meerdere nevenfuncties (onder meer lid van Raad van Toezicht van stichting Babel in Den Bosch en gastdocent bij Avans) goed ingevoerd in de regio waarbinnen Fontys actief is.

De Raad van Toezicht van Fontys en het College van Bestuur zijn zeer content met de aanstellingen van Kees Koedijk en Bart Meussen. De twee nieuwe leden brengen niet alleen veel bestuurlijke expertise met zich mee, maar ook daadkracht op het vlak van financiën & control, en (onderwijs)innovatie. 

 

Auteur: Sander Peters