Eindhoven,
06
juli
2015
|
13:32
Europe/Amsterdam

Trendwatcher Victoria Foster gastdocent bij Fontys International Lifestyle Studies

Trendwatcher Victoria Foster is komend jaar als ‘gastdocent van het jaar’ verbonden aan de opleiding International Lifestyle Studies (ILS) van Fontys Academy for Creative Industries in Tilburg. Foster is één van de drijvende krachten achter TrendWatching in Londen, een internationaal georiënteerd bedrijf dat professionals op de hoogte brengt van ontwikkelingen in het vakgebied. Tijdens drie seminars zal ze haar kennis en visie met studenten van de opleiding delen.

Foster is verbonden aan TrendWatching als Community Manager van tw:in, een platform waarop meer dan drieduizend trendspotters wereldwijd hun ervaringen op het gebied van marketing en ondernemen delen. Daarnaast is ze verantwoordelijk voor de educatieve tak van TrendWatching en legt ze de basis voor samenwerkingsverbanden tussen tw:in en onderwijsorganisaties in heel de wereld. Ze doceerde aan verschillende universiteiten onder meer in Parijs en Oslo. Voor de Hogeschool van Amsterdam ontwikkelde ze een aantal cursusprogramma’s.

Foster studeerde af aan de afdeling Graphic Design van het College of Communication in Londen, waarna ze aan de slag ging bij The Financial Times. Tegelijkertijd startte ze een bedrijf voor het ontwikkelen van creatieve workshops in samenwerking met goede doelen en lokale overheden.

International Lifestyle Studies werkt jaarlijks samen met spraakmakende gastdocenten. Ze inspireren de studenten vanuit hun vakgebied met hun visie op trends en met voorbeelden van door hen ontwikkelde lifestyle-concepten. Vanaf 2011 waren achtereenvolgens Rudolph van Veen, Floris van Bommel, Piet Hein Eek, Bas Kosters en Edward van Vliet als ‘gastdocent van het jaar’ aan de opleiding verbonden. Foster is de eerste gastdocent die de studenten inzicht zal bieden in de wereld van trendwatching, naast concepting één van de kerntaken van ILS. Lifestylestudenten leren onder meer hoe ze trends kunnen toepassen bij het ontwikkelen van concepten en producten voor bedrijven.

Vooral vanwege haar specifieke kennis is opleidingscoördinator Anja Sparidaans blij met de komst van Victoria Foster. ‘Onze studenten zijn bovendien bekend met TrendWatching.com, het is een website die ze vaak raadplegen. Daarnaast zal ze onze studenten bij haar netwerk gaan betrekken.’ Foster wil haar kennis graag overdragen op een jonge generatie. ‘ILS biedt een uitgelezen mogelijkheid om met de trenddenkers van de toekomst in gesprek te gaan en te discussiëren over de trends van nu en straks. Persoonlijk vind ik het een fantastische uitdaging om te mogen werken met jonge, creatieve geesten’, zegt ze over de studenten van ILS, die zich tijdens hun studie specialiseren in trendwatching en conceptontwikkeling in zes domeinen, waaronder Living, Leisure en Health.

Victoria Foster zal vrijdag 11 december van 10.30 tot 12.30 uur haar eerste gastcollege geven.

Noot voor de pers

Meer informatie over het gastdocentschap van Victoria Foster is verkrijgbaar via opleidingscoördinator Anja Sparidaans, e-mail: a.sparidaans@fontys.nl of tel. 06-50242044. Meer informatie over de opleiding International Lifestyle Studies is te vinden op Fontys.nl of FontysACI.nl