31
oktober
2019
|
15:50
Europe/Amsterdam

‘Aan Tafel’-ontbijtsessie over Wet Verplichte GGZ

Donderdag 21 november 2019

009_20190620_Vandenoordfotografie_Fontys_Aantafel_VR_8073_LR

Op 1 januari 2020 treedt de Wet verplichte geestelijke gezondheidszorg ( WVGGZ) in werking. Deze wet regelt de rechten, plichten, taken en verantwoordelijkheden rondom verplichte zorg in de GGZ. De Wet bijzondere opnemingen in psychiatrische ziekenhuizen ( Wet BOPZ) komt hiermee te vervallen. De nieuwe wet is meer een "zorgwet” dan een “opname wet”.

Wat betekent de nieuwe wet voor de manier waarop binnen de Geestelijke Gezondheidszorg verplichte zorg wordt georganiseerd? Een belangrijke verandering in de nieuwe wet is dat verplichte zorg niet meer noodzakelijkerwijs in een GGZ instelling hoeft plaats te vinden, maar ook op een polikliniek of aan huis kan worden gegeven.

In deze bijeenkomst op donderdag 21 november willen we stilstaan bij de mogelijkheden en dilemma’s die de nieuwe wetgeving biedt. Zoals altijd beginnen we met een persoonlijk verhaal van iemand die zelf ervaren heeft hoe het is om gedwongen zorg te ontvangen. Er komt ook een ervaringsdeskundige aan het woord die toelicht hoe ervaringskennis mensen in een heel moeilijke periode van hun leven kan helpen. Tijdens deze presentatie is er ook aandacht voor hoe de nieuwe wet zich verhoudt tot de huidige wet en licht een verpleegkundig specialist toe wat dit betekent voor de wijze van behandelen.

Locatie
De 'Aan tafel'-ontbijtsessie vindt plaats op locatie van Fontys Hogeschool Pedagogiek Tilburg, Professor Goossenslaan 1-01, Mollergebouw P1, Ruimte D1.04 “De Bistro”. Vanaf 08.45 uur staan broodjes klaar en om 09.00 uur start de bijeenkomst. We sluiten de bijeenkomst rond 10.30 uur af. De ontbijtsessie is gratis toegankelijk. Gratis parkeren is mogelijk, de ingang van de parkeerplaats bevindt zich aan de Stappegoorweg (naast Intratuin). Als de parkeerplaats vol is, parkeer dan aan de overzijde bij de Euroscoop (betaald).

Heb je interesse, meld je dan aan via deze link.

 

Auteur: Sabine van Ierland