08
juli
2021
|
12:21
Europe/Amsterdam

Paramedische deeltijdopleidingen lanceren ‘Maak de stap’

210531_zonder quote en komma 16bij9

Met drie nieuwe deeltijdopleidingen heeft Fontys professionals vanaf september nóg meer te bieden. En voorziet zo in een grote behoefte van het paramedisch werkveld. Om meer bekendheid te geven aan de mogelijkheid om in deeltijd te studeren, lanceert het instituut de campagne ‘Maak de stap, verder in beweging’.

Het aanbod van Fontys Paramedische Hogeschool (FPH) bestaat al uit de voltijdopleidingen Fysiotherapie, MBRT, Logopedie, Podotherapie, Mens & Techniek – Orthopedische (schoen)technologie en Gezondheid. Ook biedt de hogeschool onder de vlag van Fontys Pro Health diverse post-hbo-opleidingen en cursussen aan. Daar komen nu de deeltijdopleidingen Logopedie, Podotherapie en Mens & Techniek – Orthopedische (schoen)technologie bij.

Deeltijdopleidingen voor professionals
In de drie paramedische deeltijdopleidingen voor professionals draait het om werken met én voor mensen. Op een heel specifiek terrein kun je als professional veel voor een cliënt betekenen. Ook techniek speelt in meer of mindere mate een rol. Waar logopedisten mensen met problemen rondom spraak, taal, gehoor, stem of slikken helpen, richten podotherapeuten zich op het begrijpen van het menselijk lichaam, met een focus op de voeten. Met bijzondere technieken en verfijnde instrumenten leer je als podotherapeut passende hulpstukken te maken, waardoor voetklachten en klachten die daaruit voortkomen verminderen of helemaal weggaan. Orthopedisch (schoen)technologen zoeken naar oplossingen voor mobiliteitsproblemen of beperkingen, vanuit de anatomie en werking van het lichaam. Alles draait om de vraag ‘Hoe kun je de mobiliteit van mensen bevorderen door het aanmeten van hulpmiddelen als orthopedische schoenen, braces en protheses?’.

Help anderen door zelf de stap te zetten
De campagne kreeg een herkenbare uitstraling en boodschap. Deze zijn zowel in video als stilstaand beeld gebruikt. In de video’s zijn twee verhaallijnen naast elkaar in beeld te zien. Rechts het beeld van de student (toekomstig specialist) en links een beeld van de persoon met een zorgvraag. Beide levens ogen hetzelfde. De clou is echter dat beide personen samenkomen in de praktijk waar ze elkaar ontmoeten. Met de opnames wil het instituut laten zien hoeveel positieve impact de paramedisch specialist heeft op de levens van anderen. De personen in de video's zijn eigen studenten en cliënten van Fontys Paramedische Hogeschool.

Bekijk de video’s op www.fontys.nl/paramedisch/maakdestap

Meer weten?
Neem contact op met Brechtje Poelman, consultant professionele markt, b.poelman@fontys.nl.

Auteur: Rianne van Hoek