09
januari
2019
|
11:19
Europe/Amsterdam

Op expeditie naar nieuw onderwijs

Edex

In drie dagen een vernieuwd onderwijsplan in handen hebben. Dat is het doel van de Educational Design Expedition (EDEX). Tachtig docenten krijgen concrete handvatten en nemen deel aan inspiratiesessies om op zoek te gaan naar een vernieuwde wijze van hun onderwijs.

De deelnemers zijn docenten van verschillende onderwijsniveau uit het hele land. Zij maken onderwijs voor jongeren van tussen de 12 en 22 jaar. In deze drie dagen gaan de deelnemers aan de slag met hun eigen onderwijsprogramma. Verschillende inspiratoren zorgen voor vernieuwende inzichten en ervaringen, waaronder René Kneyber die pleit voor meer autonomie voor de docent. En de mannen van Tinqwise Immersive die door middel van augmented reality communiceren. Naast inspiratoren zijn er onderwijsexperts aanwezig, die niet alleen vertellen wat je kan veranderen maar ook hoe. En natuurlijk inspireren deze tachtig deelnemers ook elkaar. Hierdoor ligt er na drie dagen een geheel nieuw onderwijsplan. Iets dat normaal maanden duurt.

En wie kan nou beter een onderwijsplan beoordelen, dan de doelgroep zelf? Tachtig studenten mbo-hbo geven op dag twee van de EDEX feedback op de onderwijsplannen die door de expeditieleden tot dan toe zijn gemaakt.

De Educational Design Expedition vindt plaats op 21, 22 en 23 januari 2019 in Sectie C in Eindhoven. De onderwijsexpeditie wordt voor de tweede keer georganiseerd. Het is een initiatief vanuit Fontys Hogescholen en het Summa College. Aanmelden voor deelname is niet meer mogelijk.

Nieuwsgierig naar de andere inspiratoren of voor meer informatie, kijk op de website

​Auteur: Fontys Hogeschool Engineering