01
februari
2022
|
09:41
Europe/Amsterdam

Plastic flesjes inleveren voor het goede doel

_K2A3155

Je drinkflesjes inleveren? Dat kan bij Fontys voortaan heel gemakkelijk. Op verschillende locaties op de Fontyscampussen en in onze gebouwen staan speciale inleverbakken. Ze vallen nogal op, want ze zijn voorzien van speciale wikkels. Gooi je plastic flesjes in de bakken en steun meteen een goed doel: de Plastic Soup Foundation.

Per jaar komen er 900 miljoen kleine plastic flesjes op de markt. Een deel daarvan, zo’n tien procent, belandt in de natuur. En dat dat het milieu geen goed doet, is geen nieuws. Om dat plastic afvalprobleem aan te pakken, wordt er sinds vorig jaar ook statiegeld gevraagd voor kleine PET-flessen. Er is al een afname van 70 procent van weggegooide flesjes in de natuur.

20.000 inzamelpunten
Om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen hun kleine flesjes inleveren, zijn er steeds meer innamelocaties in het land. Sportkantines, bioscopen en dus ook (hoge)scholen als Fontys. Een goede ontwikkeling. Zo kunnen mensen hun flesjes meteen na consumptie kwijt. Inmiddels zijn er zo’n 20.000 innamepunten in Nederland.

Goed doel
Aan al die innameplekken kan een goed doel gekoppeld worden. Daar is bij Fontys ook voor gekozen. De statiegeldopbrengsten worden gedoneerd aan Plastic Soup Foundation. Deze organisatie wil plasticvervuiling aanpakken bij de bron. Sinds de oprichting in 2011 proberen ze dit doel te bereiken door bronnen van plasticsoep aan te pakken, zoals microplastics in cosmetica en synthetische vezels uit kleding. De Plastic Soup Foundation is blij dat Fontys mee doet omdat jongeren op deze manier in aanraking komen met het belang van recycling.

Ben milieubewust…Verzamel mee voor het goede doel en gooi je plastic flesjes in de speciale PETmannen en cilinderbakken.

Auteur: Yvette Laros