12
januari
2021
|
17:51
Europe/Amsterdam

Nieuw MindLabs-gebouw verrijst in de Spoorzone, Tilburg

Mindlabs

Gebouw MindLabs is de toekomstige onderwijs,- en onderzoeksomgeving van Fontys Hogeschool Journalistiek. De bouw van MindLabs, aan de Spoorzone in Tilburg, gaat de komende maanden een nieuwe fase in. De basis, de keldervloer, is gereed waardoor de bouwers nu de hoogte in kunnen. De nieuwbouw rondom de stalen spanten van de voormalige Hal 70 wordt hiermee zichtbaar. Dinsdag 12 januari werd er door opdrachtgevers, aannemers en belangrijke MindLabs partners digitaal geproost op de voortgang van de bouw.

Wat is MindLabs?
MindLabs is niet alleen het gebouw, maar de naam van het groeiende samenwerkingsverband dat is opgericht door Tilburg University, Fontys Hogescholen, ROC Tilburg, gemeente Tilburg, Provincie Noord-Brabant en DPG Media. Uniek is de samenwerking tussen bedrijfsleven en kennisinstellingen over de gehele linie: van middelbaar beroepsonderwijs tot en met wetenschappelijke onderzoek. MindLabs streeft naar structurele samenwerkingen waarin kennis en kunde gedeeld wordt om innovatieve technologie in te zetten voor het oplossen van maatschappelijke vraagstukken.

Start van de bouw
Direct naast de LocHal verrijst de komende tijd het nieuwe MindLabs-gebouw. Een nieuw pand, dat past bij de uitstraling en de ambities van de Spoorzone. Overheid, onderwijs en bedrijfsleven gaan in het nieuwe gebouw samenwerken onder de vereniging MindLabs. Dinsdag werd er door de eigenaren, MindLabs-huurders en andere betrokkenen digitaal geproost op de voortgang van de bouw. Na het leggen van de fundering en keldervloer, kan de aannemer nu starten met het plaatsen van de vloerdelen. Waardoor het gebouw de hoogte in kan gaan. Een belangrijke mijlpaal voor alle aanwezigen, maar ook voor Fontys en de stad Tilburg.

Waarom FHJ?
Eigenaren zijn de gemeente Tilburg en Fontys Hogescholen. Zoals gezegd wordt onze Hogeschool Journalistiek (FHJ) hier straks gehuisvest. Marjo Spee, directeur Hogeschool Journalistiek: “Het is voor FHJ belangrijk om naar de Spoorzone te verhuizen omdat de studenten dan midden in de maatschappij zitten, letterlijk. Daar waar de journalistiek hoort. Hier kunnen ze samenwerken met het werkveld, maar ook met het MBO en WO. Ieder vanuit de eigen expertise.”

De overige MindLabs-samenwerkingspartners - DPG Media, Onderwijsgroep Tilburg, Tilburg University, Uitgeverij Zwijsen, Thebe/De Wever - huren delen van het nieuwe pand. In de toekomst zullen nog meer organisaties aansluiten bij het MindLabs Ecosysteem, waaronder start-ups en scale-ups.

Aan het begin van 2022 wordt het nieuwe gebouw in gebruik genomen.

Meekijken met de bouw? Volg onze speciale website met daarin ook een webcam: MindLabs Tilburg | Where Minds, Media & Technologies meet (mindlabsinprogress.nl)

 

Auteur: Judith Tollig