18
januari
2021
|
14:12
Europe/Amsterdam

Maartje Damoiseaux nieuwe directeur Fontys Hogeschool BEnT

Maartje Damoiseaux

Het college van bestuur van Fontys heeft Maartje Damoiseaux (36) per 15 maart 2021 benoemd tot directeur van Fontys Hogeschool Bedrijfsmanagement, Educatie en Techniek (waaronder ook de Pedagogisch technische Hogeschool valt). Maartje volgt Gerard Lenssen op die eind 2020 met pensioen ging.

Maartje Damoiseaux is geen onbekende binnen Fontys. Sinds begin 2012 is ze verbonden aan onze organisatie: de eerste jaren als docent bedrijfskunde, vervolgens als Onderwijsmanager Fontys Pro Economie en daarnaast (sinds 2019) als Programmamanager Flexibilisering in het domein economie. In 2010 rondde ze de opleiding Bedrijfskunde af met een master Organizational Development & Design aan de Radboud Universiteit Nijmegen.

‘Mijn achtergrond en hart liggen bij strategische, complexe bedrijfskundige vraagstukken’, legt Maartje uit. ‘Fontys is voor mij daarvoor al negen jaar de perfecte werkgever. Het constant opereren op het snijvlak van onderwijs, onderzoek, bedrijfsvoering en innovatie: daarvan gaat mijn hart sneller kloppen. Binnen Fontys Hogeschool Economie en Communicatie (FHEC) heb ik die ervaring op mogen doen. Dat ik dit vanaf maart mag gaan doen als directeur van een instituut waar ik inhoudelijke affiniteit mee voel, is voor mij een match made in heaven. Ik zie er enorm naar uit om samen met alle collega’s van BEnT en PTH verder te werken aan een topinstituut.’

Het college van bestuur wenst Maartje veel succes in haar nieuwe rol bij Fontys. Het college van bestuur heeft er vertrouwen in dat ze op deskundige en professionele wijze leiding zal geven aan FH BEnT.

Auteur: Sander Peters