06
oktober
2022
|
14:43
Europe/Amsterdam

Lectoraat Business Innovation laat MKB ver vooruit kijken

JL Steevensz

Op 29 september is Jean-Louis Steevensz officieel geinstalleerd als lector Business Innovation van Fontys International Business School. Het Lectoraat Business Innovation organiseerde afgelopen donderdag een “guided tour” waarbij bedrijven, docenten, onderzoekers en studenten konden luisteren naar verschillende keynote sprekers en deel konden nemen aan workshops.

 Het officiële gedeelte bestond uit toespraken van Wouter Josso, directeur Fontys International Business School, Arian Steenbruggen, lid van het college van bestuur, de lectorale rede en de officiële installatie. Na een muzikaal intermezzo werd de middag afgesloten met een feestelijke receptie en een buffet.

Bedrijven helpen innoveren
Vernieuwing van bedrijfsmodellen is noodzakelijk om organisaties in staat te stellen waarde te blijven creëren in een turbulente toekomst. Deze ‘added value’ kan bijvoorbeeld worden gecreëerd door gebruik te maken van nieuwe technologie, ook om zo duurzamer te worden.

 Jean-Louis Steevensz: “Het is ons doel MKB bedrijven te begeleiden bij de noodzakelijke overgangsprocessen door case based oplossingen te bieden voor bedrijfs(model)innovatie. Wij doen dit door middel van drie onderzoeksthema’s die voor de regio erg belangrijk zijn namelijk: Internationalisation, Servitization en Sustainable Food Transition.”

Toegepast onderzoek en praktische oplossingen van het MKB
De onderzoeksgroep Business Innovation richt zich op toegepast onderzoek, wat inhoudt dat er praktische oplossingen voor specifieke problemen worden gezocht. Om dit te realiseren werkt men samen met bedrijven en instellingen in Limburg en internationaal, aan aansprekende opdrachten, waarbij het lectoraat partners uit het onderwijs betrekt zoals studenten, onderzoekers en docenten. De doelen van het Lectoraat Business Innovation sluiten zeer goed aan bij thema’s die vast zijn gelegd in de nieuwe Fontys For Society strategie. Deze thema’s zijn: Enabling Technologies en Circulariteit & Duurzaamheid.

Lees meer over het lectoraat: https://bron.fontys.nl/lector-business-innovation-ondernemen-is-vooruitkijken/https://innovationorigins.com/nl/het-onderwijs-kan-bedrijven-toekomstbestendig-maken/

Bekijk hieronder een gefilmd verslag van de installatie.

geplaatst door: Monique van Laar