01
juni
2021
|
09:21
Europe/Amsterdam

Heb jij je zelftest vandaag al gebruikt?

zelftest

Met de inzet van zelftesten kunnen coronabesmettingen snel opgespoord worden. We dragen door ons regelmatig te testen bij aan het terugdringen van het virus. Zo creëren we een veilige omgeving om te studeren en te werken bij Fontys.

Uit een overzicht van de Vereniging Hogescholen (zie download rechtsboven) blijkt dat zowel door Fontysstudenten als -medewerkers al veel bestellingen voor zelftesten zijn geplaatst. Dat is goed nieuws. Of het ook betekent dat iedereen die naar locatie komt om te studeren of te werken, zich preventief test is daarmee niet gezegd. We willen benadrukken - en we hopen dat jullie dit uitdragen en elkaar erop aanspreken - dat het preventief testen van belang is voor het creëren van een veilige leer- en werkomgeving.

We doen een beroep op je verantwoordelijkheidsgevoel. Doe steeds als je naar Fontys komt, een zelftest. Er wordt uitgegaan van één keer in de week doen van een zelftest. De testen zijn preventief, bedoeld voor als je geen klachten hebt. Heb je wel klachten of ben je in contact geweest met een besmet persoon, dan ga je naar de GGD teststraat. Is je zelftest negatief dan ben je van harte welkom. Is je zelftest positief dan moeten we je vragen om naar de GGD te gaan om je te laten testen. Je blijft dan thuis totdat je de uitslag van de GGD hebt.

Bestellen
Het portaal waar je de zelftests gratis kunt bestellen is online. Ga daarvoor naar www.zelftestonderwijs.nl. Je kunt met je Fontysaccount inloggen en de tests bestellen. Deze worden toegestuurd naar het adres dat jij invult. Bij de zelftests vind je een instructie hoe deze te gebruiken. Op www.zelftestonderwijs.nl lees je meer informatie.

De introductie van de zelftesten zijn geen voorwaarde voor meer fysiek onderwijs of werken op locatie. Het doen van een zelftest is vrijwillig. Het wordt niet door Fontys gecontroleerd. Daarom ook blijft het naleven van de geldende basismaatregelen van belang.

Auteur: Jessy Kouwenberg