22
juni
2018
|
17:16
Europe/Amsterdam

Fontyslive brengt voor tiende keer Festival Mundial in beeld

Mundial-520x400

In 2009 deden studenten van Fontys Hogeschool Journalistiek voor de eerste keer verslag van Festival Mundial. Dit jaar krijgen studenten voor de tiende keer de kans om het vak uit te oefenen. Dit doen ze in samenwerking met verschillende mediapartners zoals het Brabants Dagblad.

FontysLive is hét nieuwskanaal van Festival Mundial noemen. De journalistiek-studenten zetten zich in om diegene die niet bij Mundial aanwezig kan zijn, een zo goed mogelijk beeld van de sfeer en optredens te geven. Ze werken het hele weekend aan filmpjes, audiofragmenten, foto’s en recensies om het festival zo goed mogelijk in beeld te brengen. Het enthousiasme straalt ervan af.

 

In de afgelopen tien jaar is Fontys Live meegegroeid met de ontwikkelingen in medialand. Alle mediadisciplines van het vak zijn vertegenwoordigd. Dit jaar werken maar liefst 20 journalistiek-studenten mee aan Fontys Live. Vóór, tijdens en na het desbetreffende weekend zorgen zij voor nieuws, recensies, sfeerimpressies en interviews. Radio, tv, internet en social media zetten zij hiervoor in. 
De redactie is te vinden in gebouw 84. In deze Fontys area zullen ook een aantal interviews met festivalartiesten worden gedaan. 

De Fontys Live crew 2018 bestaat uit:

Hoofdredactie: Melvin Sturm en Teun Stiphout

Eindredactie: Niels Aelfers (video) en Remy Kock (tekst)

Socials: Mayke Westerink, Juliet Adema, Megan van Slooten

Tekst: Marieke Nielen, Matthijs Schraver, Matthijs Keim, Ruth Smeets, Megan van Slooten, Robin Verschuuren, Ilja Panis

Video: Aaron Schafrat, Tim Beckers, Quincy Hofland, Sven Veldhuizen, Ilja Panis, Matthijs Keim

Fotografie: Ron van Dooren, Koen de Gussem, Wesley van Bree, Manon Snoeren

Coördinatie: docenten Cécile Hibbeln en Maruschka Gijsen