21
oktober
2021
|
09:42
Europe/Amsterdam

Een event ombouwen tot online cursus? Het kan!

Dia1

Dat je een refereeravond kunt ombouwen tot een geaccrediteerde online cursus, bewijst Fontys Pro met het nieuwe on demand webinar 'De bucky is geen slaapkamer'. Door een flinke portie samenwerking en out-of-the-box denken kan Fontys Pro weer een nieuwe cursus toevoegen aan het assortiment. Een mooie bijscholing voor professionals in de medische beeldvorming, die drie accreditatiepunten ontvangen als zij de e-learning met goed gevolg afronden.

Hoe slaapverwekkend is de buckykamer? Mooi niet dus! Het is juist een van de meest uitdagende kamers in een ziekenhuis. En dan hebben we het niet over de positionering van de patiënt. Meer dan 800 professionals, docenten en studenten namen op 20 april 2021 deel aan een online refereeravond over de bucky. Er was zóveel animo voor deze avond, dat dit de organisatoren aan het denken zette om ‘hier meer mee te doen’. Brechtje Poelman, consultant Fontys Pro Health: “Het moet toch mogelijk zijn om hier iets blijvends van te maken, zodat nóg meer professionals hier iets van kunnen opsteken, was de gedachte na afloop. We bespraken de mogelijkheden met cursusaanbieder Medische Scholing, de organisatie die het event voor ons streamde. Dit platform bleek heel geschikt voor ons webinar. Met wat kleine aanpassingen hebben we er samen een professionele, aantrekkelijke nascholing van gemaakt.”

De wereld van de röntgenlaborant
Maarten van Chantrel (opleider en applicatiespecialist Xedu) en Dennis Verhoeven (MBB'er in het Elkerliek Ziekenhuis) geven je in het webinar een kijkje in de wereld van de röntgenlaborant. Ze nemen je mee in de techniek achter de röntgenfoto. Hoe wordt de beste foto gemaakt en wat kan er mis gaan? Verhoeven: “De bucky is de oudste en meest gebruikte diagnostische techniek bij botbreuken. Naar schatting worden er in een gemiddeld ziekenhuis per jaar meer dan 1 miljoen beeldopnamen gemaakt. Dat zijn voor alle ziekenhuizen in Nederland en hun buitenlocaties dus wel zo’n 200 miljoen foto’s. Er zijn veel parameters in de apparatuur, en het helpt als je die weer even scherp krijgt. Bijvoorbeeld: hoe zit het ook al weer met ‘vallende last’ of ‘geometrische onscherpte’ en het ‘vigneteffect’?"

Kosteloos meedoen
Als professional in de medische beeldvorming kun je met deze gratis online scholing op elk gewenst moment meer leren over de buckykamer. De cursus is bijzonder interessant voor physician assistants, huisartsen, specialisten ouderengeneeskunde en artsen voor verstandelijk gehandicapten. Maar natuurlijk ook voor iedereen die de refereeravond bij Fontys gemist heeft of deze nog eens terug wil kijken. De e-learning ‘De bucky is geen slaapkamer’ is online beschikbaar via de website van Medische Scholing. Voor iedereen, gratis en met de mogelijkheid om ook nog drie accreditatiepunten te verdienen als de vragen uit de livestream correct beantwoord zijn.

Naast deze e-learning biedt Fontys Pro diverse interessante opleidingen aan, zoals MR Guided Radiotherapie en Magnetic Resonance Imaging (MRI). Het volledige aanbod vind je op de website van Fontys Pro.

Auteur: Rianne van Hoek