10
april
2024
|
11:49
Europe/Amsterdam

Bart Wernaart benoemd als leading lector

Center of Expertise for Sustainable and Circular Transitions

Fontys_Bart_Wernaart

Het college van bestuur van Fontys heeft Bart Wernaart benoemd als leading lector van het Center of Expertise (CoE) for Sustainable and Circular Transitions. De benoeming gaat per direct in; sinds 1 september 2023 vervulde Bart de functie al op interim-basis. Hij is sinds 2021 lector Moral Design Strategy. 

Het initieel opgezette kenniscentrum is vier jaar geleden doorontwikkeld naar onder meer bovengenoemd Centre of Expertise. Dit CoE heeft een sterk multidisciplinaire insteek. Dat is te merken aan de diverse deelnemende lectoraten uit zowel de technologische, sociale en economische disciplines.

Het college van bestuur noemt de benoeming van Bart Wernaart een logisch uitvloeisel van de afgelopen maanden. ‘Onder leiding van Bart is een aantal belangrijke stappen gezet die de komende tijd verder uitgebouwd kunnen worden’, aldus Arian Steenbruggen, lid van het college van bestuur. ‘Bovendien heeft hij een inhoudelijk heel breed profiel. Dit varieert van Moral Design, bedrijfsethiek, internationaal bedrijfsrecht, mensenrechten, levensmiddelenrecht, tot food science. Circulaire transities spelen in deze invalshoeken in veel gevallen een centrale rol, en zodoende heeft hij ook met enige regelmaat gepubliceerd over circulaire en duurzame transities.’

auteur: Sander Peters